Şener'den Cumhurbaşkanı seçimi değerlendirmesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2007 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili olarak, "Bugün itibarıyla cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki belirsizlik devam etmektedir" dedi.

Şener, Emlak İnşaat Gayrimenkul ve Yatırım Günleri Fuarı'nın açılışında, gazetecilerin cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Şener, şu anda kimin cumhurbaşkanı olacağı, adayların kim olacağı konusunda yapılan değerlendirmelerin bir anlam ifade etmediğini kaydetti.

Sadece bazı varsayımların alındığını ve bu varsayımlara dayalı olarak "Sayın Başbakan aday olabilir veya olamaz" yorumları yapıldığını söyleyen Şener, "Sayın Başbakan aday olmadığı takdirde şu şu isimler olabilir veya olmayabilir diye değerlendirmeler yapılıyor ki bunların hiçbiri gerçeği yakalama konusunda bir anlam ifade etmez bence" diye konuştu.

Şener, daha net fotoğraflar görebilmek için, en azından son 2 güne girmek gerektiğini ifade ederek, aslında 26 Nisan günü girmeden kimin aday olabileceği, bu adayların hangisinin kazanma şansının daha fazla olacağı konusunda yapılacak değerlendirmelerin hep bir varsayımdan ibaret olduğunu ve sonucu yakalama konusunda, hiç kimseye ışık tutacak nitelikte olmadığını söyledi.

Abdüllatif Şener, bireysel fikrinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olması olduğunu da hatırlattı.

"MKYK toplantısı sonrasında oluşan havada başbakan aday olmazsa parti içinden başka isimler çıkar mı" şeklindeki bir soru üzerine de Şener, Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında kimin aday olacağının konuşulmadığını söyledi.

Şener, toplantının amacının bir aday belirlemek olmadığını, sadece süreçle ilgili değerlendirmeler yapma ihtiyacına yönelik bir değerlendirme toplantısı olduğunu kaydetti.

Abdüllatif Şener, "Ama elbette bu değerlendirme toplantısında yapılan konuşmalar ve değerlendirmelerden adaylıklarla ilgili bazı izlenimler ortaya çıkmıştır ama özü itibariyle bir aday belirleme toplantısı değildi. Dolayısı ile ben MKYK toplantısından sonra yapılan yorumların da oradaki havayı yansıttığı kanaatinde değilim" diye konuştu.

"Sizin isminiz geçiyordu, bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soruyu da Şener, şöyle yanıtladı:

"Ben konuşma yaparken, değerlendirme yaparken, konuyu yorumlamaya çalışırken, şahsımla ilgili bir beklenti oluşturmaya da çalışmıyorum, şahsımla ilgili beklentileri ortadan kaldırmaya da çalışmıyorum. Sadece süreçten anladıklarımı, süreci nasıl yorumladığımı, kendimden sıyrılmış olarak, objektif olarak değerlendirmeye çalışıyorum."

"Sizinle ilgili beklentiler son güne kadar devam edebilir mi" şeklindeki bir diğer soruya da Şener, "Çok net şeyler söylediğimi zannediyorum" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber