'Kürsüye sinirlerimi aldırarak çıkıyorum'

Uzun ve yoğun yasama görüşmelerinde görev yapması nedeniyle milletvekilleri arasında "Kürt Ahmet nöbete" denilerek anılan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 2018 bütçe görüşmelerinde 7 saat hiç ara vermeden ve yerinden kalkmadan oturum yöneterek rekor kırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Ocak 2018 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kürsüye sinirlerimi aldırarak çıkıyorum'

TBMM görüşmelerinde muhalefet ve iktidar arasında dengeyi nasıl sağladığını anlatan Aydın, "Evden çıkarken 'bismillah' diyorum. Kürsüye sinirlerimi aldırarak çıkıyorum. İman gücüyle, Allah'ın yardımıyla çalışıyorum" dedi.

11 yıldır TBMM'de bulunan Aydın, Milliyet'e şu açıklamalarda bulundu:

MİLLET VE MECLİS HAKETMİYOR: Bu Meclis'in bu milletin, milletvekillerinin hak etmediği söylemler, eylemler maalesef oldu. Kürsü işgalleri, fiili bir takım durumlar, kaba ve yaralayıcı sözler, çok sert görüşmeler oldu. Kürsünün yere düştüğünü, mikrofonun kaybolduğunu gördük. İlla ki bir siyasi parti grubunun söylemlerine, diğer siyasi parti katılmak zorunda değil. Saygıyla dinlemek zorunda. Takdirde bulunacak olan kamuoyudur, halkımızdır.

ÇOK SABIRLIYIM: Hamdolsun gücümüz ölçüsünde, sinirlerimizi de aldırmak suretiyle bazı şeyleri az duyup ve az görüp çalışmalar yürüttük. Her söylenene atılırsanız olmuyor, yürümüyor. Her hareket karşısında Meclis'i kapatırsanız, Meclis'i çalıştıramazsınız. En sert tartışmalarda, kavgalı oturumları dahi yönettik, devam ettirdik. Görev günü içtiğim, kullandığım ilaç veya takviye yok. 'Bismillah' diyorum çıkarken, Allah'a sığınıyorum. Sinirlerimi germemeye, gerdirmemeye çalışıyorum. Biraz iman gücüyle, Allah yardımıyla gidiyor. Çok sabırlıyım.

PSİKOLOJİLERİNİ OKUYORUM: Grup başkanvekilliği yapmam dolayısıyla, oturduğum Başkanlık Divanı'ndan bütün grupların psikolojisini çok iyi okuyabiliyorum. Genel Kurul artık çok gerildiğinde deşarj olması lazım. O arada 5-10 dakika çay molası veriyoruz. Kürsüdeyken bütün grupların ruh hallerini çok iyi bileceksiniz. Sezgilerimizle yönetiyoruz, bir sonraki adım çok daha kötü sonuçlar doğuracaksa önlem alıyoruz. Milletvekilinin şahsına göre de önlem alabiliyoruz.

GEÇMİŞTE HAKARET YOK: Geçmiş tutanaklara bakıyorum. Çok içerikli, çok donanımlı, çok sert eleştirileri görüyorum ve hiçbir hakaret yok. Bu dönemde de oluyor. Enteresandır kürsüye çıktığı zaman çok farklı kişiliğe bürünen arkadaşlarımız da var. Çok normal, sade ve içerikli eleştiriyi kısık ses tonuyla yaptığı zaman haber olmadığını düşünüyor belki daha farklı bir atraksiyon gösterirse haber oluyor. Milletvekiline yakışan, milletin değerleriyle örtüşen söylemleridir, eylemleridir.

AK PARTİ KİMLİĞİ: TBMM Başkanvekilinin parti kimliği var ve parti üyeliği devam ediyor. Kim olursa olsun TBMM Başkanı veya TBMM Başkanvekili tarafsız şekilde hareket etmek zorunda. Parti orada ikinci plandadır.

'Bostan korkuluğu değilim'

Ben orada bostan korkuluğu değilim ki... Anayasa ve Meclis İçtüzüğü'nün verdiği yetkiler var. Bu milletin, bu ülkenin değerleriyle örtüşmeyen, ülkenin bekasını ilgilendiren konularda zaman zaman açıklamalarımız oluyor,ar. Bu konularda biz Anayasa'dan ve İçtüzük'ten yetki alarak bunu açıklıyoruz. Bazen iktidara haksızlık ettiğimiz oluyor, kendi arkadaşlarınıza bazen hak ettiği halde söz vermiyorsunuz ama muhalefet o psikolojide olmasın diye ilave pozitif ayrımcılık yaptığımız da oluyor.

Bahar Atakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber