İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hasta yakınıyla tartışan doktor, beyin kanaması geçirdi

Ordu'da, görev yaptığı hastanede bir hasta yakınıyla tartıştıktan sonra rahatsızlanan ve beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Dr. Bülent Eşitken, tedavi altına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2018 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hasta yakınıyla tartışan doktor, beyin kanaması geçirdi

Ordu'da bir hasta yakınıyla tartıştıktan sonra rahatsızlanan doktor, tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim ve Araştırma Çocuk Hastalıkları Acil Servisinde, 13 Ocak akşamı nöbetçi olan Dr. Bülent Eşitken ile bir hasta yakını arasında tartışma yaşandı.

Tartışma sonrası rahatsızlanan Eşitken'in beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Eşitken, ilk müdahalenin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Eşitken'in, cerrahi müdahale sonrası yoğun bakım servisindeki tedavisi sürüyor.

İl Sağlık Müdürlüğünün internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, doktor Bülent Eşitken'in, 13 Ocak'ta saat 17.30 civarında bir hasta yakınıyla yaşadığı tartışma sonrası rahatsızlanarak ambulans ile ana bina acil servise nakledildiği belirtildi.

Eşitken'in ilk muayenesinin aynı hastanede Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Serdar Işık ve ekibi tarafından yapıldığı kaydedilen açıklamada, "BT ve MR tetkikleri sonucunda beyinde muhtemel bir kitlenin ya da damarsal patolojinin içinde büyük bir hematom yapısı ile karşılaşılmıştır. Bunun üzerine ilgili anabilim dalı başkanlığımızca Ankara'da konuyla ilgili beyin ve sinir cerrahisi anabilim dalında görevli doktorlarımızla gerekli irtibat kurularak, durum değerlendirmesi yapılmıştır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Eşitken'e yapılması gereken her türlü müdahalenin Doç. Dr. Işık ve ekibi tarafından sürdürüldüğü aktarılarak, hastanenin imkanları ve diğer parametreler değerlendirildiğinde, olası bir damarsal patoloji ya da sürpriz gelişebilecek bir komplikasyon riski düşünülerek Eşitken'e daha kapsamlı bir merkezde yapılacak müdahalenin daha doğru olacağı kararı verildiği belirtildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi beyin ve sinir cerrahi ekibi ile hızlıca bağlantı kurularak Eşitken'in, üç hekimin refakatinde naklinin sağlandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk başkanlığında bir ekip tarafından doktorumuzun cerrahi müdahalesi yapılmıştır. Başarılı bir cerrahi müdahale sonrasında yoğun bakım ünitesine alınan doktorumuzun takip ve tedavisine uyutularak devam edilmektedir. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sağlık çalışanlarımıza yapılan her türlü şiddeti kınıyor ve değerli doktorumuza acil şifalar diliyoruz."

- Ordu Tabipler Odasından kınama

Ordu Tabipler Odasından yapılan yazılı açıklamada da Dr. Bülent Eşitken'in görevi başında hasta yakınının sözel şiddetine maruz kaldığı savunularak, şu ifadelere yer verildi:

"Olaydan etkilenen doktor arkadaşımız kısa bir süre sonra bayıldı ve beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı, şu an yaşam mücadelesi vermektedir. Ordu Tabipler Odası olarak meslektaşlarımıza yapılan her türlü şiddetin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz. Suçluların en ağır ceza ile cezalandırılması için gereken her türlü girişimi yapacağımızın bilinmesini ister, meslektaşımıza bir kere daha acil şifalar dileriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber