İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

GTÜ ve HAVELSAN arasında iş birliği protokolü imzalandı

"Savunma Sanayisi için Araştırmacı Yetiştirme Programı" kapsamında imzalanan protokol kapsamında artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojisi projeleri çalışılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2018 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GTÜ ve HAVELSAN arasında iş birliği protokolü imzalandı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile savunma sanayi kuruluşu HAVELSAN arasında "Savunma Sanayisi için Araştırmacı Yetiştirme Programı" (SAYP) kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, HAVELSAN'ın Ankara'da bulunan tesislerinde imzalanan protokol kapsamında artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerini içeren projeler çalışılacağı belirtildi.

Protokolün, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün ve HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay tarafından imzalandığı aktarılan açıklamada, Görgün'ün şu ifadelerine yer verildi:

"Ülkemizde milli ve yerli askeri sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi vizyonu çerçevesinde yapılan çalışmalar son hızla devam etmektedir. Bu vizyon kapsamında, askeri sistemlerin yeni teknolojiler kullanılarak geliştirilmesi, mevcut askeri sistemlerin kabiliyetlerini artıracağı öngörülen yeni teknolojilerin bu sistemlere kazandırılması, sistemlerin kalitesini ve verimini yükselteceği için, en önemli hedeflerden birisi haline gelmiştir. Bu hedef çerçevesinde yapılan araştırmalarda Artırılmış Gerçeklik (AG) ve Sanal Gerçeklik (SG) teknolojilerinin gün geçtikçe daha çok alanda uygulanmaya başladığı görülmüştür. Üniversite olarak biz de milli askeri platformlarda görev yapan kullanıcıların operasyonel ve taktiksel anlamda durumsal farkındalığının yükseltilmesinde ve analiz kabiliyetlerinin artırılmasında etkili olacak bir proje üzerinde HAVELSAN ile çalışacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber