İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bilgisayar oyunlarına karşı 'akıl' oyunları

Ordu'da öğrencilerin bilgisayar oyunları bağımlığından korunmaları amacıyla Akıl Oyunları Yarışması düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2018 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilgisayar oyunlarına karşı 'akıl' oyunları

Ordu'da öğrencilerin bilgisayar oyunları bağımlığından korunmaları amacıyla Akıl Oyunları Yarışması düzenlendi.

Altınordu ilçesinde Dr. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezince düzenlenen Akıl Oyunları Yarışması'nda, sözel ve sayısal alanlarda 11 farklı kategoride zeka geliştirici oyunlar oynandı.

Yarışmaya, 48 öğrenci katıldı.

Dr. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Tuncay Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları, internet ve bilgisayar bağımlığından uzaklaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bu yıl ilk kez düzenledikleri yarışmayı geleneksel hale getirmeyi ve akıl oyunlarıyla ilgili farkındalık oluşturmayı istediklerini belirten Kaya, bu tarz etkinliklerin sınavlarda da öğrencilere soru çözme kolaylığı sağladığını söyledi.

Felsefe öğretmeni Mehmet Karakuş ise yarışmada, dairesel kelimeler, hazine avı, yıldız savaşı, işlem karesi olmak üzere hem sözel hem de sayısal ağırlıkta oyunların olduğunu belirterek, "Bilgisayar oyunları olumsuzluklar oluşturabiliyor. Bunlardan çocukları uzaklaştırıp en azından akıllarını kullanabilecekleri bir kültür oluşturmaya çalıştık. Bu sene 18 okuldu, seneye il genelinde yapmayı düşünüyoruz ve hatta ilerleyen dönemde Karadeniz bölgesinde yapılabilir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber