Üst kurullar için yeni yasa hazırlığı üzerine Hazine'nin bazı bürokratları, hükümeti IMF ve Dünya Bankası'na şikayet etti

Haber Giriş : 21 Nisan 2003 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üst kurullar için yeni yasa hazırlığı üzerine Hazine'nin bazı bürokratları, hükümeti IMF ve Dünya Bankası'na şikayet etti

AMAÇ BDDK'YI KORUMAK
Kamu Yönetimi Reformu çerçevesinde üst kurulların ayrıcalıklarını da ortadan kaldıran bir yasa taslağının ortaya çıkması üzerine Hazine ve BDDK bürokratlarının IMF ve Dünya Bankası temsilcilerini yanlış bilgilendirdikleri ileri sürülüyor. Bu iki kurumun son günlerde gösterdiği tepkinin arkasında bu şikayetlerin yattığı kanaati hakim.

AK Parti Hükümeti'nin Kamu Yönetimi Reformu çerçevesinde üst kurullar yasasını da değiştirmek istemesi Hazine bürokrasisini harekete geçirdi. Hazine bürokratlarıyla BDDK bürokratlarının üst kurullar yasa tasarısı için IMF ve Dünya Bankası temsilcilerine "siyaset karıştırıyorlar" şeklinde şikayette bulundukları belirtiliyor.

Hükümet izah edecek
Üst kurulların ayrıcalıklarını ortadan kaldıran bir yasa taslağının ortaya çıkması üzerine harekete geçen Hazine ve BDDK bürokratlarının yeni tasarı hakkında IMF ve Dünya Bankası temsilcilerini yanlış bilgilendirdikleri ileri sürülüyor. IMF ve Dünya Bankası'nın gösterdiği tepkinin kaynağında bürokratların yanlış bilgilendirmesinin yattığı kanaati hakim. Hükümette ise, IMF ve Dünya Bankası temsilcilerine yasa taslağıyla ilgili yanlış bilgi veren bürokratların, hükümetin üst kurullar yasasını değiştirerek, üst kurullarda siyasallaşmayı temin edeceği argümanını kullandığı kanaati hakim.

Hükümetin ise, üst kurullar yasasına son şeklini verdikten sonra IMF ve Dünya Bankası temsilcileri ile biraraya gelerek yasa hakkında bilgi vereceği öğrenildi. Yasanın siyasallaşmanın aksine üst kurullara çeki düzen veren bir yasa olduğu izah edilerek, söz konusu kurumların yasaya tepkilerinin önlenmeye çalışılacağı ifade ediliyor. Üst kurullara belli bir denetim ve şeffaflık getirme amacını taşıyan yasanın rahatsızlık oluşturacak bir yasa olmadığı anlatılacak.
Yenişafak


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber