Erdoğan'ın 'KİT' talimatı umutlandırdı

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50 bin KİT'e ilişkin verdiği talimat, hem işçi hem de sendikaları umutlandırdı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, sürecin bir an evvel hayata geçirilmesini dört gözle beklediklerini söyledi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Ocak 2018 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'ın 'KİT' talimatı umutlandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün KİT'lere (Kamu İktisadi Teşebbüsü) yönelik yaptığı açıklama hem işçi hem de sendikalar tarafından olumlu karşılandı. Geçtiğimiz ay Kanun Hükmünde Kararname ile 1 milyon taşeron işçinin kadroya alınmasının yolu açıldı.

1 milyon işçiye kadro yolu açılırken; 50 bin KİT çalışanının dışarıda bırakılması kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Pazar günü AK Parti'nin Tokat'taki 6. Olağan Kongresi öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; işçilerin "50 bin KİT'e kadro istiyoruz" seslenişine kulak verdi. Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Biz sözü bir kere söyleriz. KİT'lerin de BİT'lerin de kadroları normal taşeron gibi değil, ne gibi olacak? KİT'ler şu anda hangi anlayışla, hangi sistemle çalışıyorsa orada olanlar da aynı sisteme dahil olacak. Oraya girecek. Komisyoncular aradan kalkacak." Yaşanan bu önemli gelişme hem işçi kesimini hemde sendikaları sevindirdi. Herkesin merakla beklediği konuda gözler şimdi yeniden hükümete çevrildi.

Konuyla ilgili yaşanan son gelişmeleri sorduğumuz Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Taşeronla ilgili aradan 30 günlük bir zaman dilimi geçti. Geçtiğimiz dönemde de ülke geçen bir 1 milyonu değil 50 bin KİT'i konuşacak dedim. O günden bu yana Türkiye bu konuyu konuşuyor" ifadelerini kullandı.

Arzu Kurum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber