İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Antalya'da kediyi havalı tüfekle vurdular

Karnından vurulan kedi, hayvanseverlerin konserve satarak kazandıkları parayla ameliyat ettirilip, hayata bağlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2018 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya'da kediyi havalı tüfekle vurdular

Antalya'da kimliği belirsiz bir kişi tarafından havalı tüfekle vurulan kedi ameliyat edildi. Kedinin ameliyat masrafını hayvanseverler konserve satarak sağladı.

Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi ara sokaklarda Ayfer A., tarafından yaralı kedi bulundu. Hemen durumu Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık'a bildiren Ayfer A., kediyi de evine götürdü. Köpek saldırısına uğradığı zannedilen kedi, Yanık tarafından veteriner kliniğine götürüldü.

Veteriner hekimin muayenesi ve çekilen röntgen filminde kedinin arka bacağının üzeri, karın bölgesinde havalı tüfek saçması olduğu belirlendi. Ameliyata alınan kedinin karnından saçma çıkarıldı, kırık bacağı onarıldı. Yaralı kedi, gönüllü bir hayvanseverin evinde kalması kaydıyla taburcu edildi.

"Havalı tüfek öldürür ya da sakat bırakır"

Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, havalı tüfekle kedilere nişan alan insanların kedilerin ölebileceğini, ya da sakatlanabileceğini bilmediklerinden yakındı.

Antalya'da son dönemde birçok kedinin havalı tüfek saçmasıyla yaralandığını dile getiren Yanık, "Havalı tüfekle ateş edilen kedi ya sakat bırakılır ya da ölür. Bize ulaştırılan bu kedi, ilk gördüğümüzde kötü durumdaydı, yaraları vardı. Veterinerde röntgen çektiğimizde havalı tüfek mermisi gördük. Nereden girip çıktığını anlamaya çalıştık. Havalı tüfek mermisi sağ ayak bölgesinin üzerine girmiş ve içeride kalmış. Ameliyatla mermi çıkartıldı. Kırık olan bacağa da operasyon yapıldı. Kedimizin şuan sağlık durumu iyi hayvansever bir arkadaşımız kedinin bakımını yapıyor" dedi.

Hayvanların ameliyatlarının da ciddi bir maliyeti olduğunu dile getiren Arife Yanık, kedinin tüm masraflarını konserve satarak karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber