Meclisin bu haftaki gündemi

Haber Giriş : 22 Nisan 2007 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis özel oturumla toplanıyor22 Nisan 2007

TBMM Genel Kurulu, ?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıö nedeniyle, 23 Nisan Pazartesi saat 14.00'te özel oturumla toplanacak.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yöneteceği Genel Kurul, özel gündemle toplanacak.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile komuta kademesinin ve Türkiye'deki yabancı misyon şeflerinin de izlemesi beklenen Genel Kurul'da Başkan Arınç, ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, Genel Kurul'a hitap edecek. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine denk gelmesi nedeniyle, gözler liderlerin yapacağı bu konuşmalara çevrildi. Pazartesi saat 19.00'da ise TBMM'de ?23 Nisan Resepsiyonuö düzenlenecek.

GÖZLER GRUP TOPLANTILARINDA

Bu arada, 25 Nisan tarihinde sona erecek başvuru sürecinden önce Salı günü AKP, CHP ve ANAVATAN grupları toplanacak. Özellikle AKP Grubunda Başbakan Erdoğan'ın yapacağı konuşma dikkatle bekleniyor. Salı gününe kadar belli olmaması halinde Cumhurbaşkanı adayı konusunda Başbakan Erdoğan'ın kuvvetli sinyal vermesi veya zayıf ihtimalle de olsa adayı açıklaması bekleniyor. CHP Lideri Baykal ile ANAVATAN Lideri Mumcu da Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda son mesajlarını parti gruplarında yapacakları konuşmayla verecekler.

GENEL KURUL ?KÖŞK SEÇİMİ GÖLGESİNDE TOPLANACAK

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci Genel Kurul çalışmalarını da yansıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci Genel Kurul ve Komisyon çalışmalarının temposunu düşüyor.

Bu arada yasama faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı seçim süreci nedeniyle, 25 Nisan Çarşamba-16 Mayıs 2007'ye kadar ara verecek.

Genel Kurul'da, yeterli çoğunluk sağlanıp toplanması halinde 24 Nisan Salı günü, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne giysi, silah, mühimmat ve teçhizat alımının, ertesi yıla geçen yüklenmeler kapsamına alınmasını öngören, ?Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Tasarısıö görüşülecek.

Uluslararası anlaşmaların uygun bulunduğunu içeren yasa tasarıları ile erkek hemşirelere ilişkin düzenleme içeren yasa teklifinin de Genel Kurulda görüşülmesi bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI SEÇİM SÜRECİ 25 NİSAN SAAT 24.00'TE SONA ERECEK

Türkiye Cumhuriyeti'nin 11'inci Cumhurbaşkanının belirleyecek olan seçim takvimi sürüyor. Cumhurbaşkanlığı aday başvurusu, 25 Nisan saat 24.00'te sona erecek.

TBMM Danışma Kurulu, 25 Nisan Çarşamba ya da 26 Nisan Perşembe günü toplanarak, seçim turlarının hangi gün yapılacağını belirleyecek.

TBMM Başkanlık Divanı'nda kesinleşmesi halinde Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun, 26 Nisan Perşembe günü yapılması bekleniyor.


TBMM, bu hafta hem açılışının 87. yıldönümünü kutlayacak hem de 11. Cumhurbaşkanı seçim takviminin yeni bir aşamasına girecek.

Meclisin 87. açılış yıldönümü kutlamaları, yarın TBMM'deki Atatürk Anıtına çelenk konularak, saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayacak. TBMM Başkanı Bülent Arınç, kutlamaları kabul edecek.

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla saat 14.00'de, özel gündemle toplanacak. Önce Arınç, ardından TBMM'de grubu ve üyesi bulunan siyasi partilerin genel başkanları konuşacak. Bu kapsamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, birer konuşma yapacak.

KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

Genel Kurulda, 24 Nisan Salı günü, Emniyet Genel Müdürlüğüne giysi, silah, mühimmat ve teçhizat alımının ertesi yıla geçen yüklenmeler kapsamına alınmasını öngören Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Tasarısı görüşülecek.

Uluslararası anlaşmaların uygun bulunduğunu içeren yasa tasarıları ile erkek hemşirelere ilişkin düzenleme içeren yasa teklifinin de Genel Kurulda görüşülmesi bekleniyor.

BAŞVURU SÜRESİ DOLUYOR

Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçim takvimi sürüyor. Adaylık başvuru süresi, 25 Nisan Çarşamba günü saat 24.00'te sona erecek.

TBMM Danışma Kurulu, 25 Nisan Çarşamba günü toplanarak, seçim turlarının hangi gün yapılacağını belirleyecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun, 26 Nisan Perşembe günü yapılması bekleniyor.

KOMİSYONLAR

TBMM'deki ihtisas komisyonları gündemlerindeki konuları ele alacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu, 24 Nisan Salı günü, Merkezi Finans ve İhale Biriminin İstihdam ve Bütçe Esasları Hakkında Yasa Tasarısı ile seracılarla ilgili düzenleme içeren yasa teklifini görüşecek.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında Yasa Tasarısını, 25 Nisan Çarşamba günü ele alacak.

KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon, 24 Nisan Salı günü İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu ile İzmir Universiade Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulunun, 25 Nisan Çarşamba günü TÜPRAŞ, DİTAŞ, Başak Sigorta ve Başak Emeklilik A.Ş. ile PEREJA'nın, 26 Nisan Perşembe günü ise DHMİ ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunun 2005 yılı hesaplarını inceleyecek.

ÇELİK, KOMİSYONA BİLGİ VERECEK

Türkçedeki Bozulma ve Yozlaşmayı Araştırma Komisyonu; 24 Nisan Salı Kamil Gündüzoğlu, 25 Nisan Çarşamba Nurettin Demir ve Prof. Dr. Necati Önder, 26 Nisan Perşembe günü ise Prof. Dr. Mehmet Sağlam ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i dinleyecek.

Küresel Isınmayı Araştırma Komisyonu, 25 Nisan Çarşamba günü Çimento Müstahsilleri Koordinatörlüğü temsilcileri ile Doç. Dr. Tanay Sıtkı Uyar, 26 Nisan Perşembe günü ise DSİ yetkililerinin bilgisine başvuracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber