Eğitim uçağı filosu oluşturulacak...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Nisan 2007 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Savunma Sanayiinin güçlendirilmesi kapsamında önemli tedarik projelerini programına alan Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için temel eğitim uçağı alımı için ihale açtı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından tedariki planlanan 46 adet Temel Eğitim Uçağı (KKTEU) teklife çağrı dokümanları 16 Nisan tarihinde yayımlanırken, teklif cevaplama tarihi de idare tarafından 15 Haziran 2007 olarak belirlendi.

UÇAKLARIN ÖZELLİKLERİ

SSM tarafından belirlenen programa göre, tedarik edilecek uçakların genel özellikleri de bilgi istek dokümanlarında (BİD) belirlendi.

Buna göre ilgili firmalar tarafından teklif edilen uçaklar, gece ve gündüz VFR ve IFR şartlarında görev yapabilme yeteneğine sahip olup, uçağın motor gücü en az 160 BG, tek motorlu (Pistonlu) olacak. 4 kişilik olarak dizayn edilecek uçaklar ''pilot ve ikinci pilot önde, 2 yolcu arkada'' taşıma kapasitesine sahip olacak.

Teklif edilecek uçakların azami kalkış ağırlı ile birlikte Servis tavanı en az 12 bin fit olacak. Maksimum havada kalış süresi, azami kalkış ağırlığında 12 bin fit olacak uçakların uluslararası standart atmosferik şartlarda, azami seyir hızı da en az 4 saat olacak.

Temel eğitim uçaklarıyla ilgili ihaleye ilişkin bilgi istek dokümanları ise en geç 20 Nisan 2007 tarihine kadar Savunma Sanayii Müsteşarlığından temin edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber