İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

72 asker FETÖ itirafçısı oldu

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, son 3 ayda, aralarında Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler'in koruma subayı Yüzbaşı Burak Akın'ın da bulunduğu Kara, Deniz ve Hava kuvvetlerinden 72 subay ve astsubay itirafçı oldu. Bu kişilerin itirafları sonucu çok sayıda mahrem imam göz altına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Ocak 2018 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
72 asker FETÖ itirafçısı oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyerek itirafçı olanların serbest bırakılmasıyla birlikte, son 3 ayda 72 asker itirafçı oldu.

GATA'NIN SİVİL İMAMI DA GÖZALTINA ALINDI

Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Burak Akın'ın itiraflarından sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 11'i subay 6'sı sivil imam olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan sivil imamlardan birinin, GATA'daki subaylardan sorumlu olduğu tespit edilen İngilizce öğretmeni Metin Bozkurt olduğu belirtildi.

DENİZ KUVVETLERİNDEN BUGÜN 3 ASTSUBAY TESLİM OLDU

Bugün sabah saatlerinde Deniz Kuvvetlerinde görevli 3 astsubayın daha FETÖ ile bağlantılı olduklarının söyleyerek teslim oldukları belirtildi. Emniyette işlemleri süren 3 askerin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istedikleri ve itirafçı oldukları söylendi.

İKİ KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğunu kabul eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın'ın teşhisi üzerine gözaltına alınan 2 kişi daha tutuklandı.

FETÖ üyesi olduğunu kabul eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler'in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın'ın beyanlarının ardından, gözaltına alınan 5 kişi Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adliyeye getirildi.

Şüpheliler burada Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi.

Savcı, şüphelilerden 3'ünü tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk ederken, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen ve örgütteki ilişkileri konusunda beyanda bulunduğu öğrenilen 2 kişiyi serbest bıraktı. Savcı, bu kişiler hakkında da sulh ceza hakimliğinden adli kontrol uygulanmasını talep etti.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği de 3 kişiden 2'sini tutukladı, birini adli kontrolle serbest bıraktı.

Hakimlik, savcının serbest bıraktığı iki kişiye de yurt dışına çıkış yasağı ve karakola düzenli imza atma şartı getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber