İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ömür boyu nafaka mağduruna müjde

Haberimiz üzerine Adalet Bakanlığı çalışma başlattı. On binlerce mağduriyet inceleniyor. Yeni bir düzenleme yapılacak

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 17 Ocak 2018 09:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ömür boyu nafaka mağduruna müjde

Hükümet, yoksulluk nafakası adı altında ömür boyu ödenen süresiz nafaka uygulamasıyla yaşanan on binlerce mağduriyete sessiz kalmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, nafakanın her koşulda süresiz olarak ödenmesine hükmetmenin doğru olmadığını vurguladı.

En son Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) yapılan yoğun başvuruların ardından Adalet Bakanlığının, ailede iki tarafı da dengeleyecek şekilde bir çalışma başlattığı belirtildi. Süresiz nafaka konusunda hazırladıkları brifing dosyasını bakanlığa sunduklarını ifade eden Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu Kurucusu ve Yöneticisi İlknur Birsel, bakanlıkta evliliklerin kısa-uzun süreli, çocuklu-çocuksuz boşanmalar olarak gruplandırıldığı konusunda bilgi aldıklarını söyledi.

Birsel, "Kanunlar Genel Müdürlüğü, yaşanan mağduriyetlerle ilgili bir çalışma başlatmış. İki taraf da hem bütün derneklerin ve platformların gönderdiği mağduriyet dosyalarını hem de şahısların bireysel başvurularını toparlıyor ve inceliyor" dedi. Birsel, en kısa zamanda bununla ilgili bir düzenleme beklediklerini ifade etti.

Damla Peker

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber