İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memur emeklisine ikramiye hatırlatması: 27 Ocak son gün!

450 bin memur emeklisinin ek ikramiye alabilmesi için son başvuru tarihi 27 Ocak'ta bitiyor. Bu tarihten sonra başvuranların ek ikramiyeleri yanacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Ocak 2018 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur emeklisine ikramiye hatırlatması: 27 Ocak son gün!

27 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6770 sayılı Kanunun emekli ikramiyesi ile ilgili metni şu şekildedir:

"MADDE 1- 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 226- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce otuz yıldan fazla emekli ikramiyesine müstahak hizmet süreleri bulunmasına rağmen, otuz tam hizmet yılı üzerinden emekli ikramiyesi ödenenlere, otuz yılı aşan her tam hizmet yılı için 50 Türk lirasının altında olmamak üzere, görevlerinden ayrıldıkları tarihteki emekli keseneğine esas aylık unsurları üzerinden aylıklarının başlangıç tarihindeki katsayılar ve emekli ikramiyesi ödenmesine esas hükümler dikkate alınarak tahakkuk ettirilecek emekli ikramiyesinin, kendilerinin veya hak sahiplerinin bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden bir yıl içerisinde başvuruda bulunmaları şartıyla, 7.500 Türk lirasına kadar olan kısmı başvuru tarihinden itibaren üç ay içerisinde, varsa kalan kısmı ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte takip eden yılın aynı ayı içerisinde ödenir. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce başvuru yapıp dava açmamış olanların başvuruları, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yapılmış sayılır. Bu fıkra kapsamında ödenecek toplam ikramiye tutarı hiçbir şekilde 100 Türk lirasının altında olamaz.

Görülmekte olan davalarda ayrıca bir başvuru şartı aranmaksızın bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde, dava öncesi yapılan idari başvuru tarihinden itibaren işleyecek kanuni faiziyle birlikte hesaplanacak tutar birinci fıkra hükümlerine göre ödenir. Mahkemelerce, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce açılmış davalarda davanın konusuz kalması sebebiyle karar verilmesine yer olmadığına karar verilir. Yargılama giderleri idare üzerinde bırakılır ve vekalet ücretinin dörtte birine hükmedilir. Ayrıca, ilk derece mahkemelerince verilen kararlar hakkında Sosyal Güvenlik Kurumunca kanun yollarına başvurulmaz ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan itiraz veya temyiz başvurularından vazgeçilmiş sayılır."

Maddede yer alan hüküm gereğince, 1 yıllık süre 27 Ocak 2018 tarihinde sona erecektir.

30 yılı aşan süreler için ek emeklilik ikramiyesi almak isteyenlerin veya hak sahiplerinin 27 Ocak 2018 tarihine kadar başvurması gerekiyor.

Örnek dilekçe için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber