İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AK Parti uyum komisyonu toplandı

AK Parti tarafından oluşturulan uyum komisyonu parti genel merkezinde toplandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2018 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti uyum komisyonu toplandı

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamındaki uyum düzenlemelerine yönelik çalışmalar kapsamında AK Parti tarafından oluşturulan uyum komisyonu toplandı.

AK Parti tarafından oluşturulan uyum komisyonunun ilk toplantısı, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında saat 10.00'da başladı.

AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen toplantıya mevcut üst komisyonun altında oluşturulan "Yürütmenin Yapılandırılması Komisyonu", "Kamu Personel Rejimi Komisyonu", "Yerel Yönetimler Komisyonu", "Siyasi Partiler ve Seçim Mevzuatının Uyarlanması Komisyonu" ve "Meclis İç Tüzük Komisyonu" üyelerinin tamamı katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, uyum yasalarıyla ilgili çalışmalara ilişkin, "Meclis'e ilk gelecek konu, yerel yönetimlere ilişkin yapılacak düzenlemeler. Çünkü yerel yönetimlerle ilgili düzenlemenin, yerel yönetim seçimlerinden bir yıl önce Meclis'ten geçmesi gerekir. Dolayısıyla bu alanla sınırlı öneri, tasarı ya da teklif, inşallah önümüzdeki hafta veya bu ay sonuna kadar Meclis'e gelir. Mart sonundan önce de Meclis'ten geçişi sağlanır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber