İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Isparta'da eğitim uçağı düştü... 3 şehit

TSK'dan yapılan açıklamada CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesildiği ve Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağın enkazına ve şehitlerin naaşına ulaşıldığı belirtildi. Şehitlerden ikisinin Binbaşı Ümit Karamustafa ile Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı olduğu belirlendi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ocak 2018 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Isparta'da eğitim uçağı düştü... 3 şehit

Eskişehir'den havalanan

CASA tipi CN 235

askeri nakliye uçağı Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde saat 14.30 sıralarında düştü. Köylülerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı ihbar üzerine bölgeye çok sayıda 112, itfaiye ile askeri ekipiler sevk edildi. TSK'dan yapılan açıklamada uçağın enkazına ulaşıldığı duyuruldu.

VALİ BÖLGEYE KARADAN YOL AÇILIYOR: 3 ŞEHİT VAR

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, olaydan bir süre sonra düşen askeri uçaktaki 2'si pilot, 1'i uçuş teknisyeni 3 askeri personelin şehit olduğunu açıkladı. Vali Günaydın, bölgede yoğun sisin etkili olduğunu belirtti. Vali Günaydın, düşen uçağın Hava Kuvvetleri'ne ait eğitim uçağı olduğunu, düşme nedenini henüz bilmediklerini belirterek, şunları söyledi: "Yapılacak çalışmadan sonra açıklanacak. Bölgede yoğun sis var. Karadan ulaşmak son derece güç. Hava Kuvvetlerimize ait bir helikopter olaydan kısa süre sonra enkaza ulaştı. Maalesef 3 şehidimiz var. Olay yerine intikal ettikten sonra daha net bilgiye sahip olacağız. Karadan yol olmadığı için bir de yağış olduğu için çamurdan gitmek zorunda arkadaşlar. İş makineleri şu an çalışıyor. Yakın zamanda da enkaza ulaşacağımızı düşünüyoruz. Ekipler bölgeye çok yakın. Şu anda yolda da hızlı bir şekilde iş makinelerimizin intikali sürüyor. Çok kısa sürede karadan da ulaşmış olacağız."

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA: UÇAĞIN ENKAZINA VE ŞEHİTLERİN NAAŞINA ULAŞILDI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan düşen uçakla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "Konuşlu bulunduğu Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığından saat 11.03'te planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır."

Uçağın Eskişehir'den havalanan CASA tipi CN 235 kargo uçağı olduğu belirtildi.

Uçağın eğitim uçuşu yaptığı, bir süre sonra radardan kaybolunca düştüğünün anlaşıldığı belirtildi. Kaza nedeniyse henüz bilinmiyor.

ŞEHİTLERİN 2'SİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kazada şehit olan askerlerden Binbaşı Ümit Karamustafa'nın Ordu-Fatsa, Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın da Ordu-İkizce nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber