İHA'lar hedefleri tek tek belirledi

İHA'lar Afrin'de vurulacak hedefleri işaretledi. Terör örgütünün gizli üsleri gece görüşlü kameralarla belirlendi. Sınıra zırhlı araç sevkıyatı da sürüyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Ocak 2018 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İHA'lar hedefleri tek tek belirledi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte gerçekleştirmeyi planladığı Afrin operasyonu öncesinde bölgede insansız hava aracı (İHA) trafiği 2 kat arttı. PYD/YPG'yi adım adım izleyen İHA'lar keşif uçuşlarını artırırken vurulacak terör hedeflerini de işaretliyor. Teröristlerin sahra tipi gizlenme ağlarıyla kamufle ettiği gizli üsleri de gece görüş ve termal kameralarla bir bir tespit edildi.

TANK VE PERSONEL SEVKIYATI

Operasyon öncesinde Afrin'e komşu bölgelere büyük bir askeri sevkiyat gerçekleştirilirken sınırın diğer tarafında hareketlilik devam ediyor. Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ'tan arındırılan el Bab ve Kabasin üs bölgelerinde bulunan zırhlı araçlar ve tanklar Afrin'in hemen doğusunda bulunan Azez'deki üs bölgelerine kaydırılmaya başlandı. İdlib'deki üs bölgelerine de zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. TSK, Azez ve İdlib'deki üs bölgeleri güçlendirildi. Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrın ilçesinin karşısında bulunan Hatay ile Kilis sınırına tank, fırtına obüsü ile askeri araçların sevkıyatı da yağmura rağmen sürüyor

Ankara-Moskova hattında da diplomasi trafiği devam ediyor. Kısa zamanda başlayacak operasyon öncesinde Türkiye, Rusya'dan Lazkiye'deki Hmeymim üssünde konuşlandırılan S-400 hava savunma sistemini kapatmasını istedi.

4 KOLDAN OPERASYON

Afrin'e 4 koldan başlatılacak operasyon planı da tamamlandı. Afrin'de önceden belirlenen hedeflerin hava saldırıları ve obüs atışlarıyla vurulmaya başlanmasının ardından 4 koldan ilerleyecek TSK ve ÖSO askerleri ilk adımda Afrin'in Halep ile bağlantısı sağlayan Zahra ve Tel Rifat bölgelerinin kontrolü sağlanacak. Ardından adım adım ilerleyecek birlikler, en yakınındaki terör hedeflerini vuracak. Boğma harekatıyla terör hedefleri birer birer yok edilecek.

ÖSO, YPG İLE ÇATIŞTI

TSK son hazırlıklarını yaparken ÖSO ile YPG'li teröristler arasında da sıcak çatışmalar yaşanmaya başladı. Azez'in batısında bulunan Minnak Askeri Havalimanı bölgesinde ÖSO mensupları ile teröristler arasında sıcak temas yaşandı.

UĞUR YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber