Güçlü Türkiye'nin güçlü şirketlere ihtiyacı var

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, 2018'de büyümenin artan üretim ve verimlilikten gelmesi gerektiğini söyedi. Bilecik, "Bizim hayalini kurduğumuz güçlü bir Türkiye var. Bu güçlü Türkiye'nin, değişimi yakalayan, güçlü kurumlara ihtiyacı var" dedi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 18 Ocak 2018 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güçlü Türkiye'nin güçlü şirketlere ihtiyacı var

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından 11'incisi düzenlenen 'Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde konuşan TÜSİAD Başkanı Bilecik, Türkiye'nin kurumsal yönetim konusunda erken davranan ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Bilecik, dünyada yönetim alanında gerçek bir rönesans yaşandığına işaret ederek, şunları kaydetti: "Geleneksel yönetim anlayışı tarihe karışıyor.

Bu çağda, değişimden çekinen bir toplumun, gelişen dünyaya ayak uydurması kadar zor bir şey yoktur. Bu değişimi yakalamak için, Türkiye'de kurumlarımızın yüksek performanslı, rekabetçi ve iyi yönetilir hale gelmesi çok önemli. Kurumsal yönetim ilkeleri, ülkemizde her şirketin iş yapmadaki çıkış noktası olmalıdır. Bu ilkeler, adil olmak, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk.

İnsanlarımızın kurumlarımıza olan güvenini tazelemek için yönetim şekillerimizi bu ilke-lere göre düzenlememiz gerektiğine inanıyorum. İnsanımızın güvenini tazelemek zorundayız. Çünkü her gelişim insan içindir ve ancak insanla gerçekleştirilir." Değişimin hayatın bir gerçeği olduğuna dikkati çeken Bilecik, ayakta kalmak isteyen her kurumun değişime uyum sağlaması için esnekliğin önemli olduğunu dile getirdi ve gelecekte ayakta kalanları 'En güçlü olanlar değil, en esnek olanlar.' diye nitelendirdi.

Erol Bilecik, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bizim hayalini kurduğumuz güçlü bir Türkiye var. Bu güçlü Türkiye'nin, değişimi yakalayan, güçlü kurumlara ihtiyacı var. Türkiye'nin yüzde 100 'halka açık', en büyük ve en değerli kurumu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Hiçbir ekonomik kazanımın demokraside ilerleme sağlanmadan kalıcı ve sürdürülebilir olamayacağı ise çok nettir."

'ÜRETEREK BÜYÜMELİYİZ'

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, geçtiğimiz yıl ekonomide yaşanan gelişmelerin, ihracatın ve özellikle Avrupa ekonomisinin Türkiye için ne kadar önemli ol-

duğunu bir kez daha gösterdiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: "İç talebi canlandırmak için attığımız adımlar, şüphesiz, büyümeye önemli destek verdi. Ama aynı zamanda bu, enflasyon oranımızın da yüzde 12 olmasına neden oldu. Ekonomi literatüründe maalesef 'yüksek enflasyon ve yüksek büyüme' diye bir ikili yoktur. Artık, iç talebi körükleyen politikalardan uzaklaşarak, fiyat istikrarını yakalamalıyız. Büyümeyi ise verimliliğimizi ve üretkenliğimizi artırarak sağlamalıyız. Bunun da yolu şüphesiz reformlardan geçiyor."

Adil, şeffaf ve aktİf yönetim Aksa'yı üst üstt 2'nci defa zirveye taşıdı

8'inci Kurumsal Yönetim Ödülleri sahiplerini buldu. Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Kurumsal Yönetim İlkeleri" baz alınarak yapılan ve Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer alan 50 şirketi kapsayan çalışmada Aksa Akrilik, üst üste ikinci kez 1'inci olma başarısını gösterdi. Dünyanın en büyük, Türkiye'nin ise tek akrilik elyaf üreticisi olan Aksa Akrilik, bağımsız kurumsal derecelendirme şirketi Saha'nın yaptığı değerlendirmede, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu'nu 95,98 den, 96,32'ye çıkararak, bu yıl da birinci oldu. Aksa Akrilik, bu ödülle birlikte, "pay ve menfaat sahiplerinin haklarını en akil şekilde gözettiğini, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetlerini en üst düzeyde sürdürdüğünü, yönetim kurulu yapı ve işleyişinin en iyi uygulama kategorisinde olduğunu, yönetim ve iç kontrol mekanizmalarını etkin bir şekilde oluşturduğunu, tüm kurumsal yönetim risklerini tespit edip aktif bir şekilde yönetildiğini" ortaya koydu. Ödül töreninde konuşan Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı ve Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cemal Dördüncü, Aksa'nın kurumsal yönetim anlayışının bir kez daha ödüllendirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dördüncü, "Aksa Akrilik, 5 kıtada 50'den fazla ülkeye ihracat yapıyor. İnovatif, katma değeri yüksek ürünlerle Türkiye ekonomisinin gücüne güç katıyor. Bu başarının arkasında evrensel ilkelerden ödün vermeyen sürdürülebilir bir yönetim anlayışı var. Kurumsal ilkelerimiz çerçevesinde üretmeye devam edeceğiz. Başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

GÜVEN ADALI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber