CHP'den yardımcı doçentlik teklifi hakkında değerlendirme

CHP Bursa Milletvekili İrgil: Kişiye özel sipariş ilanlar verilmeden, eşit, adil koşullarda doktorasını tamamlamış genç akademisyenlerin üniversitelere öğretim üyesi olabilme fikrini elbette destekliyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2018 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den yardımcı doçentlik teklifi hakkında değerlendirme

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim görevlisi" kadrosunun ihdas edilmesine yönelik kanun teklifine ilişkin, "Kişiye özel sipariş ilanlar verilmeden, eşit, adil koşullarda doktorasını tamamlamış genç akademisyenlerin üniversitelere öğretim üyesi olabilme fikrini elbette destekliyoruz." dedi.

İrgil, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, yardımcı doçentliğin kaldırılmasına ilişkin yasa teklifinin hızlı bir şekilde TBMM'nin gündemine sunulduğunu ifade etti.

Yasa teklifinin yarın komisyonda görüşüleceğini anımsatan İrgil, 12 Eylül 1980 darbesiyle getirilen yardımcı doçentlik statüsünde isim değişikliğine gidildiğini, statünün kaldırılmadığını belirtti. Teklifle öğretim üyesi statüsünün öğretim görevlisine düşürüldüğünü savunan İrgil, "Yardımcı doçentlerimiz, kendilerine adil ve hakkaniyetli bir yaklaşımda bulunulmasını istiyorlar. Yardımcı doçentlere bir iyileştirme yapılacaksa, en az doçentler kadar özlük hakları ve maaşları konusunda bir hak tanınmasını önereceğiz." diye konuştu.

Teklifle YÖK'ün doçent unvanı verme yetkisini rektörlere devredeceğini ileri süren İrgil, bu durumun belli suistimallere yol açabileceğine işaret etti.

Teklifte olumlu görüşlerin de yer aldığına vurgulayan İrgil, "Doktorasını bitirmiş kişilerin tek bir akademik platform içinde toplanıp, tüm üniversitelerin de bu platformdan öğretim üyesi alabilmeleri, kişiye özel sipariş ilanlar verilmeden, eşit, adil koşullarda doktorasını tamamlamış genç akademisyenlerin üniversitelere öğretim üyesi olabilme fikrini elbette destekliyoruz." ifadesini kullandı.

İrgil, teklifin kanunlaşması konusunda çok acele edildiğini belirterek, yardımcı doçentlerin görüşlerinin de alınarak, hak kayıplarına uğramadan, daha avantajlı, üzerinde detaylı çalışılmış bir düzenleme hazırlanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber