Malatya Çakmak Kışlası belediyeye verildi

Hükümet, askeri kışla ve tesislerin şehir dışına taşınmasına dönük çalışmaları hızlandırdı, Malatya'da 2.Ordu Komutanlığına bağlı Çakmak Kışlasının belediyeye devrini gerçekleştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2018 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya Çakmak Kışlası belediyeye verildi

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra boşaltılan askeri alanlar bir bir sivillere kazandırılıyor. Malatya'daki Çakmak Kışlası'nın 205 hektarlık alanı Malatya Büyükşehir Belediyesine devredildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararla şehir dışına taşınan kışla arazilerinin nasıl değerlendirileceği merak edilirken, Malatya'dan bu soruya cevap olacak güzel bir girişim geldi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kentin Yeşiltepe bölgesinde bulunan Çakmak Kışlasının belediyeye devrinin gerçekleştiğini, kışlanın 205 hektarlık alanına resmi kurum binaları ve yeşil alan yapacaklarını söyledi. Çakır, "Çakmak Kışlası 205 hektarlık bir alan. Burada yeşil alanla birlikte konutların olduğu alanda kentsel dönüşüm amaçlı bir çalışmayı yürütüyoruz. Bir yandan kurumların bir kısmını oraya taşıyacağız. Merkezde kalmış resmi kurumların bir kısmını o bölgeye götürmenin planlamalarını yapıyoruz. Plan bu şekilde hazırlanıyor. Yine orada okullar bölgesi yapacağız. Bir kısmını da sosyal donatı alanları olarak planlamalarını yapıyoruz" diye konuştu.

Çakır, kışlayla ilgili tespitler ve müştemilatların bedellerinin de değerlendirmesinin yapıldığını ve önümüzdeki günlerde Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmelerde bulunacaklarını, Askeri Hastanenin de belediyeye geçmesi noktasında imza aşamasına gelindiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber