İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4 ilde eğitime 1 gün ara verildi

İl genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2018 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 ilde eğitime 1 gün ara verildi

BOLU

Bolu'da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle, Bolu İli genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim faaliyetlerinin yar tatil edilmesine karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada, il genelindeki kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

SİİRT

Siirt'in Pervari ilçesinde yoğun kar yağışı dolayısıyla okullar tatil edildi.

Parvari Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, etkili kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Kar yağışının devam ettiği ilçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekipleri, yol açma ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

BİNGÖL

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısının ardından, Bingöl'de kar yağışı başladı. Karlıova ve Yedisu ilçelerinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sabaha kadar etkili oldu. Kar yağışının devam ettiği Yedisu ilçesinde ilçe merkezi ve bağlı köy okullarında eğitime bugün için 1 gün ara verildi.

Haftalardır beklenen kar yağışının sonunda geldiğini belirten vatandaşlar, mutluluğunu kar topu oynayarak gösterdi. Yedisu ve Karlıova İlçe merkezlerinde belediye tarafından yol temizleme çalışmaları sürerken, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına ise, vatandaşlar el uzattı.

278 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Aralıksız bir şekilde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 278 köy yolunun ulaşıma kapandığı da bildirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 101 personel 11 ekiple hazır hale geldiği bildirildi. Kar yağışının durmasıyla birlikte ekiplerin kapalı köy yollarını açmak için çalışmalara başlayacağı ve aralıksız sürdüreceği aktarıldı.

Öteyandan, meteoroloji bugün ve yarın içinde Bingöl geneli için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı. Kar yağışının il genelinde 20 ile 50 santimetre arasında olması beklendiği bildirildi.

KARAMAN

Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle taşıma kapsamındaki öğrencilerin eğitimine yarın için ara verildiği bildirildi.

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Karaman'da görülen yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı taşıma kapsamındaki öğrencilerin eğitimine 19 Ocak 2018 Cuma günü ara verilmiştir. Öğrencilerimiz Cuma günü izinli sayılacaktır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber