İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sivas'ta lise öğrencileri 'kar duası'na çıktı

Sivas'ta uzun bir aradan sonra dün yağan kara rağmen lise öğrencileri, Kardeşler Tepesi mevkisine giderek "kar duası" yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2018 19:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Sivas'ta lise öğrencileri 'kar duası'na çıktı

Sivas'ta lise öğrencileri "kar duası"na çıktı.

Kentte dün sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı, bugün yerini yağmura terk etti. Yer yer yaklaşık 5 santimetreye ulaşan kar, yağmurun ardından eridi. Kar mutluluğu kısa süren Sivaslılar kar duasına çıktı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Kadı Burhanettin Öğrenci Meclisi Projesi kapsamında Kardeşler Tepesi'nde "kar duası" yaptı.

Otobüslerle Kardeşler Tepesi'ne giden öğrenciler, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kar yağması ve kuraklığın sona ermesi için dua etti.

Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hacı Ömer Özdemir, Sivas'ta yaşanan kuraklığın kendilerini üzdüğünü belirtti.

Kar yağması için duaya çıktıklarını aktaran Özdemir, şunları söyledi:

"Kardeşler Tepesi'ne çıkarak Rabbimize dua ve niyazda bulunduk. İnşallah dualarımız kabul olur, memleketimiz bu kuraklığın pençesinden kurtulur. Memleketimize bol rahmet temenni ediyoruz. Bu programı daha önce planlamıştık. 2 gün öncesinde memleketin hiçbir yerinde kar yoktu, dün biraz kar yağdı ama memleketimizde bu kadar kar işe yaramaz, barajlarımız boş. Özellikle de yüksek dağlarda bu mevsimde en az yarım metre kar olması gerekirdi. Dün 5 santim kadar yağdı bugün o da eridi."

Sivas'ta 3 gün önce, yerel bir televizyon kanalının canlı yayınında da "kar duası" yapılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber