İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Elektrik faturalarına ilişkin açıklama

ELDER Genel Sekreteri Yüksel, "Elektrik fatura ve fiyatları konusu elektrik dağıtım şirketlerinin sorumluluğunda olan bir konu değildir. Dağıtım şirketleri olarak biz elektrik satmıyor, dağıtıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2018 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elektrik faturalarına ilişkin açıklama

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, dağıtım şirketlerinin görevinin ev ve iş yerlerine elektriği ulaştırmak olduğunu bildirdi.

Dağıtım şirketleri olarak elektrik satmadıklarını vurgulayan Yüksel, "Her defasında altını çizdiğimiz bir konu var ki, son yapılan bazı haberlerden sonra bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz. Elektrik fatura ve fiyatları konusu elektrik dağıtım şirketlerinin sorumluluğunda olan bir konu değildir. Dağıtım şirketleri olarak biz elektrik satmıyor, dağıtıyoruz. Hane ve iş yerlerindeki elektriğin satışını perakende şirketleri yapmaktadır. Belirlenen elektrik tarifeleri üzerinden perakende şirketleri elektriğin tüketicilere satışını gerçekleştirir ve fatura edilir." değerlendirmesinde bulundu.

Yüksel, tüketicilerin kullandığı elektriğin bedelini perakende şirketine ödediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte dağıtım şirketlerinin rolü elektrik sayaçlarını okumak ve aylık tüketimleri perakende şirketlerine bildirmektir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada da belirtildiği üzere, ocak ayı itibarıyla geçerli olacak tarifenin aralık ayı tüketimlerine yansıtılması yasal olarak mümkün değildir. Faturanın aralık ayındaki kısmı 2017 tarifelerinden, ocak ayındaki kısmı 2018 tarifelerinden hesaplanarak tüketiciye yansıtılmaktadır. Günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan elektrikle ilgili böylesine önemli bir konunun iletişiminde tüm tarafların daha hassas davranacağına inanıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber