İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kitaplar artık şarkı söyleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım'ın İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Kitap Yazma Komisyonunu ziyaretinde, Almanca ve İngilizce kitapların her ünitesinde 'sesli kitap' çalışması olacağı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2018 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kitaplar artık şarkı söyleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım'ın İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Kitap Yazma Komisyonunu ziyaretinde, Almanca ve İngilizce kitapların her ünitesinde 'sesli kitap' çalışması olacağı belirtildi.

MEB Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Kitap Yazma Komisyonunu ziyaret etti. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Salonunda gerçekleşen toplantıya Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, il müdür yardımcısı İlker Erarslan, il şube müdürü Selime Şentürk Doğramacı ve Kitap Yazma Komisyonlarındaki görevli öğretmenler katıldı. Müdür yardımcısı İlker Erarslan'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından şube müdürü Selime Şentürk Doğramacı tarafından Kitap Yazma Komisyonunun çalışmaları hakkında bilgi sunuldu. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Yazma Komisyonunda ortaöğretimde 60, temel eğitimde 35 öğretmen olmak üzere 95 öğretmen görevli olduğunu belirten Doğramacı, 2003 yılından beri çalışan komisyonun bugüne kadar ortaöğretimde 106, temel eğitimde 9, toplamda 115 kitap yazdığını vurguladı.

Kitaplar artık şarkı söyleyecek

Selime Şentürk Doğramacı, "Komisyonlarımız 2017-2018 öğretim yılı itibariyle beden eğitimi, müzik, uluslararası ilişkiler, İngilizce ve Almanca kitaplarını yazmaya devam ediyorlar. 9 ve 10. sınıfları bitirdiler, 12. sınıfları yazma aşamasındalar. İlimizde temel eğitim düzeyinde de ilk çalışmalar 2017 şubat ayında 3 ve 4. sınıf Almanca kitabının yazılmasıyla başladı. Temmuzda panel sistemine yüklediler. Bu aralık ayında panel sisteminden düzeltmeler için geri geldi ve komisyonumuz düzeltmeleri yaptı. Şu anda sonucu bekliyoruz. Yine temel eğitimde 2017 eylül ayında Türkçe 3, 4; İngilizce 4, müzik 2, 3, 4. sınıflar için ders kitapları yazdılar ve bunları da panel sistemine yüklediler aynı şekilde sonuçları bekliyoruz. Ayrıca müdürlüğümüz bünyesinde bir ilk gerçekleştirilerek tamamen öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan müzikler eşliğinde 3 ve 4. sınıflar için hazırlanan Almanca ve 4. sınıf için İngilizce kitaplarının her ünitesinde şarkılarla eğitim verilecek. Sesli kitaplarla ilgili çalışmalarımız var" dedi.

"Kitap yazdığınızda arkanızdan bir eser bırakıyorsunuz"

Toplantıda yaptığı konuşmada yazarlar, grafik tasarımcılar, ölçme değerlendirme uzmanları, program geliştirme uzmanları, editörler ve rehber öğretmenlerden oluşan kitap komisyonuna seslenen Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, "Bana 'müsteşar yardımcılığı mı, kitap yazma mı?' deseler kitap yazmayı tercih ederim. Çünkü kitap yazdığınızda arkanızdan bir eser bırakıyorsunuz. Bu maddi karşılığı olmayacak bir değerdir" diyerek yapılan işin önemini vurguladı. Kitap Yazma Komisyonlarının çalışmalarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının hassasiyetlerine değinen Yıldırım, komisyonda görevli koordinatör öğretmenlerden konuyla ilgili bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber