Skandalı ortaya çıkaran sosyal çalışmacı: 450-500 hamile çocuk geliyor

Türkiye'nin gündemine oturan 115 hamile çocuk ile ilgili kayıtların polise bildirilmediğini ortaya çıkaran hastane personeli İclal N. konuştu. Cinsel istismar mağduru çok sayıda çocuk ile birebir görüştüğünü söyleyen İclal N.: "16 yaşındaki hamile bir kız doğum için bizim hastaneye geldi. O sırada doğumhaneye ben de indim. O gün korkudan çığlık çığlığa ağlayan o kızın sesi hala kulaklarımda. O çocukları düşündükçe bu işin peşini bırakmamaya karar verdim

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ocak 2018 06:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Skandalı ortaya çıkaran sosyal çalışmacı: 450-500 hamile çocuk geliyor

115 hamile çocukla ilgili polise bildirim yapılmadığı iddiası büyük yankı uyandırdı. Bakanlıkların yanı sıra kadın dernekleri başta olmak üzere birçok kesim açıklama yaptı. İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşandığı iddia edilen korkunç olayın ortaya çıkmasını sağlayan isim ise hastanede soysal hizmet uzmanı olarak çalışan İclal N. (32). Astsubay bir baba ve ev kadını bir annenin çocuğu olan İclal N., ilk kez Hürriyet'e konuştu.

17 YAŞINDA BİR ÇOCUKLA ORTAYA ÇIKTI

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin aktardığı bilgilere göre: Aynı hastanede Haziran 2012'den beri görev yaptığını söyleyen N. şunları anlattı: "Ailemden aldığım eğitim gereği mesleğimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. 9 Mayıs 2017'de hastanenin Sosyal Hizmet Birimi'nde görev almaya başladım. Olay önce, hastaneye gelen ve hamile olduğu anlaşılan 17 yaşındaki bir çocuğun raporu ve emniyete yapılması gereken bildirim yazısının olmaması ile ortaya çıktı. O gün benim yerimde nöbetçi olan N. D.'den gerekli evrakları istedim. Ancak bunlar verilmedi. Bu durumu tutanak altına aldık ve hastane yönetimine bildirdim. Bir süre sonra geçmiş ayları kontrol ederek eksik bir evrak olup olmadığını tespit etmek istedim. Ben bu birimde 2017'de göreve başladığım için 1 Ocak 2017- 9 Mayıs 2017 dönemini kontrol ettim. 2016 ve önceki yıllara bakamadım bile."

Yazının tamamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber