Sıcaklık bazı bölglerde 4-8 derece azalacak

Sıcaklık, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, ancak batı bölgelerden başlayarak artacağı tahmin ediliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2018 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcaklık bazı bölglerde 4-8 derece azalacak

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Antalya il merkezi ve batı ilçeleri dışında Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyıları, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli sağanak (21-50 kg/m2), Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde çok kuvvetli sağanak (51-75 Kg/m2), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bolu, Karabük, Çorum, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde yoğun kar (21-50 cm) şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, ancak batı bölgelerden başlayarak artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde beklenen yağışların, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli sağanak(21-50 kg/m2), Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde çok kuvvetli sağanak (51-100 Kg/m2), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bolu, Karabük, Çorum, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde yoğun kar (21-50 cm) şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar) dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul'un Anadolu Yakası ve Bursa çevrelerinde yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BURSA -1°C, 8°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE 4°C, 12°C

Çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ISTANBUL 2°C, 10°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Anadolu Yakası'nın yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KIRKLARELİ -2°C, 11°C

Çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı, iç kesimlerinin çok bulutlu, bu akşam saatlerinde İç Ege'nin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR -5°C, 4°C

Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

DENİZLİ -1°C, 9°C

Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

IZMIR 4°C, 12°C

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UŞAK -4°C, 5°C

Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, Antalya il merkezi ve batı ilçeleri dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı ve kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş il merkezi ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, bu akşam ilk saatlerde Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 7°C, 13°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar il genelinin, gece saatlerinden sonra doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerine kadar il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden, gece saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANTALYA 7°C, 16°C

Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde doğu ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ 1°C, 5°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, kuzey kesimleri ve yüksekleri yoğun olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

MERSİN 8°C, 13°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA -1°C, 3°C

Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ESKISEHIR -3°C, 3°C

Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KAYSERİ -4°C, 0°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

SİVAS -4°C, -2°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; bu akşam saatlerinde Bolu ve Karabük çevrelerinde yoğun kar (21-50 cm) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BOLU -4°C, 0°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde il genelinde yoğun kar (21-50 cm) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

DÜZCE 0°C, 5°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri ile güney ve doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

SİNOP 4°C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ZONGULDAK 3°C, 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Samsun çevrelerinde kuvvetli sağanak, Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar olmak üzere; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

AMASYA 2°C, 4°C

Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

GİRESUN 6°C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

SAMSUN 4°C, 9°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

TRABZON 7°C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, batı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar olmak üzere bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, bölgenin güney kesimleri ile Erzincan ve Erzurum çevrelerinde yoğun kar (10-50 cm) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ -1°C, 4°C

Çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

ERZURUM -3°C, 1°C

Çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerine kadar yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı

HAKKARİ -1°C, 3°C

Çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinden sonra yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı

VAN -1°C, 5°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Cuma) sabah saatlerine kadar bölgenin batısında, yarın (Cuma) sabah saatlerinden sonra doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), bu akşam saatlerinde Adıyaman çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DIYARBAKIR 4°C, 5°C

Çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP 2°C, 6°C

Çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

SANLIURFA 4°C, 5°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

SIIRT 4°C, 5°C

Çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber