58 STK'dan Eren Üniversitesi eski Rektör'üne tepki

Bitlis'te biraraya gelen 58 TSK temsilcileri basın açıklaması yaparak, Bitlis Eren Üniversitesinde daha önce görev yapan rektörün YÖK Denetleme Kurulu Üyeliğine atanmasına tepki gösterdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2018 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
58 STK'dan Eren Üniversitesi eski Rektör'üne tepki

Biltis'te 58 STK temsilcisinin biraraya gelerek yapmış olduğu açıklama:

Değerli Basın Mensupları, Sivil Toplum Kuruluşları ve saygıdeğer Bitlisliler...
Maalesef Bitlisimiz adına üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Siz değerli basın mensuplarının bildiği üzere yakın zamanda Bitlis Eren Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine atanmıştır.
Eski Rektör Mahmut Doğru'nun söz konusu göreve atanmasına ilişkin medyada dikkatimizi çeken birtakım haberler oldu. haberlerde eski Rektör Mahmut Doğru'nun YÖK Denetleme Kuruluna atanmasının, Bitlis'te sevinçle karşılandığı ifade edilmekte ve kendi ağzından, "bu görev Bitlis'teki başarılarımızın bir takdiridir" şeklinde algı oluşturmaya yönelik ifadelerle verilmektedir. Bizler Sivil Toplum Kuruluşları olarak buradaki algı operasyonuna itibar etmiyoruz.
Siz basın mensuplarının ve Bitlislilerin çok rahat hatırlayacağı üzere; 2012 yılındaki rektörlük seçimleri arifesinde Ülkemizin ve Bitlisimizin vicdanı ve sesi olan 84 Sivil Toplum Kuruluşu, Bitlis Eren Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru hakkında ortak bir deklerasyon yayımlayarak, Bitlis'e ve üniversitemize bir önceki dönemde hiçbir katkısı olmayan Mahmut Doğru'nun yeniden rektör olarak atanmasının yanlış olacağı vurgulandı. Ne var ki, malum odakların güdümündeki basın yayın kuruluşlarına, bu 84 Sivil Toplum Kuruluşunun itibarını zedeleyecek haberler yaptırılarak bu sivil toplum kuruluşları etkisizleştirilmeye çalışıldı. Nihayet Mahmut Doğu yeniden rektör olarak atandı.
Görevde bulunduğu süre içinde ülkemize, şehrimize ve üniversitemize hizmet etmek bir yana belli odakların memnuniyeti esasına göre hareket eden ve bu odaklarla işbirliği içinde olmakta sakınca görmeyen Mahmut Doğru'dan kurtulmak için şehir bir bütün olarak yıllar süren bir mücadele vermiş ve bunda başarılı olmuşken geldiğimiz noktada bu şahsın YÖK Denetleme Kurlu üyesi olarak atanması bizleri derinden üzmüştür. Bu atama aynı zamanda YÖK'ü de zan altında bırakan bir karar olmuştur. Belli odaklara karşı top yekün bir mücadelenin verildiği ülkemizde bu tür atamaları asla kabul etmiyor ve bu yanlıştan derhal dönülmesi yönündeki uyarı görevimizi en üst düzeyde ifade ediyoruz.
Basın açıklamasına katılan Sivil Toplum Kuruluşları
Medeniyet platformu 58 STK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber