Erdoğan, aday gösterme işini neden son güne bıraktığını açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2007 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayını yarından itibaren her an açıklayabileceklerini söyledi.

Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Parlamentoda verdiği resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda, gazetecilerle ve konuklarla sohbet eden Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sorulara da muhatap oldu.

Erdoğan, cumhurbaşkanı adayını Türkiye'nin ne zaman öğreneceği sorusuna, "Yarından itibaren her an... Belki yarın, belki yarından da yakın" dedi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin, "cumhurbaşkanlığı konusunda, "Şok olacaksınız" açıklamasının hatırlatılarak, "Şok olacak mıyız?" sorusu üzerine, "Aynen" dedi.

Erdoğan, gazetecilerin, cumhurbaşkanı seçiminde bazı isimler üzerinde tahminler yürütüldüğünü ifade etmeleri üzerine, "Adamına göre değişir. Belli olmaz. Ama bazıları isabet eder, bazıları isabet ettirmiş olabilir. Hatta bahse girdik diyenler var, bazıları öyle söylüyor" dedi.

"Adayı, sizden başka kaç kişi biliyor" sorusuna da Erdoğan, "Bilen yok" karşılığını verirken, "Emine Hanım da mı bilmiyor?" sözleri üzerine, "yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, "Bu sürecin, kamuoyunu çok da ciddiye almayan bir şekilde yönetildiğini söyleyenler de var" sözleri üzerine de "Haşa... Şu anda bu süreci değerlendirmesi gerekenler Parlamentodur. Parlamento, buradaki değerlendirmeyi yapacak. Siz bu soruyu bana sorduğunuz kadar, bir de muhalefete sorsanız, iş rahatlayacak. Muhalefete niye sormuyorsunuz, 'Sizin adayınız yok mu' diye? Bakın, bu tarihte bugüne kadar hiçbir muhalefet, aday çıkarmama gibi bir şey yapmamış" değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, "Yarın bir şey çıkma ihtimali var mı?" sorusuna Erdoğan, "Olabilir" karşılığını verdi.

Erdoğan, sohbete katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a dönerek, "Balıkçıların düşüncelerini aldım paşam. Hepsi bana orada bir istikamet gösterdi. Balıkçının gösterdiği istikametten kaçılır mı? En güzel istikameti onlar gösterir" diye espri yaptı.

Sohbete sigara tiryakiliği de konu oldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, kendisine sürekli sigarayı bırakmasının telkin edildiğini belirtirken, Erdoğan da "Hala bırakmadınız mı?" diye sordu. Erdoğan, gazetecilere de "Paşam da yakında bırakıyor inşallah" dedi.

Erdoğan'ın, konunun son MKYK toplantısında ele alındığını ifade etmesi üzerine, gazetecilerin, "Sayın Gül biliyor mu?" sorusuna, "Sayın Gül de bilmiyor. Dolayısıyla 'Bir gece ansızın olabilir' dedim ona... Yarın gece, bu gece... Arkadaşlarımızın hepsinin düşüncelerini aldık zaten, onlarda bir kanaat oluştu zaten" dedi.

"Fazla kalmadı be 48 saat" diyen Erdoğan'a, gazeteciler, "Niye son ana bırakıyorsunuz?" sorusunu yönelttiler. Erdoğan, "Son ana bırakmasaydım, bugün piyasa kaçta kapandı, 47 bin 300 küsürdeydi..." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber