ABD'den YPG'ye 10 TIR'lık sevkiyat

Türkiye, Afrin operasyonu için hazırlıklarını sürdürürken, ABD'nin YPG'ye silah sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı. Önceki gece yarısı TIR'lar ile Kamışlı'ya gönderilen malzemeler arasında mühimmat ve ağır silahlarla birlikte zırhlı araçlar da bulunuyor

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 20 Ocak 2018 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD'den YPG'ye 10 TIR'lık sevkiyat

Türkiye'nin 'milli güvenlik vurgusu' yaptığı Afrin operasyonunun her an başlaması beklenirken, dikkatler PYD'nin kontrolündeki Fırat'ın doğusundaki bölgelere çevrildi. Pentagon'un, öncülük ettiği koalisyonu yalanlayıp 30 bin kişilik bir ordu kurmayacağını ve SDG'nin de sadece istikrar sağlama gücüne dönüştürüleceğini açıklamasından sonra da zamanlama olarak dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin her an Afrin operasyonu için düğmeye basacağı dönemde yaşanan gelişmede, YPG'ye ağır silahlar ve zırhlı araçlardan oluşan TIR'lar dolusu sevkiyat yapıldığı ortaya çıktı. Önceki gece yarısı YPG'liler tarafından 58 saniye görüntülenip sosyal medyada paylaşılan videoda en az 10 TIR'dan oluşan bir konvoy görünüyor.

Türkiye'nin Nusaybin ilçesi karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı ilçesine doğru yola çıkan TIR'ların da, ABD'nin Rimelan'daki üssünden yola çıktığı biliniyor. ABD, son iki yıldan bu yana sevkiyatların birçoğunu Rimelan ve Kamışlı üzerinden gerçekleştiriyor. Kısa süre önce de, yine benzer bir sevkiyat yapılmış ve lazer güdümlü füzeler, mayın temizleme araçları, zırhlı araçlar, mühimmatla birlikte makineli tüfekler, Doçkalar ve termal dürbünler ile çok sayıda teknolojik savaş aletleri YPG'ye ulaştırılmıştı.

TEL ABYAD'A 1000 YPG'Lİ SEVKEDİLDİ

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler tarihinin en kötü seyrini yaşarken Washington'un Suriye'deki son hamlesi Ankara'yı çok kızdıracak. Anadolu Ajansı, ABD ordusunun Suriye-Türkiye sınırındaki keşif çalışmalarının ardından bine yakın PYD/PKK'lıyı Tel Abyad hattına konuşlandırdığı bilgisini geçti. AA'nın Tel Abyad'da güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, ABD ordusunun zırhlı araç ve pikaplarından oluşan konvoyları, geçen cuma ve salı günü Tel Abyad bölgesinde yaptığı gözlemin ardından Ayn İsa beldesinden araçlarla hareket eden binden fazla YPG'li, Tel Abyad'a getirildi. Örgüt, Tel Abyad'da Türkiye sınırına bakan, 10 civarında gözlem noktasına takviye yaptı. Gözlem noktalarında en fazla 15 terörist bulunurken, takviyelerle bu sayı her bir noktada yaklaşık yüzer teröriste ulaştı.

ABD ASKERLERİ MENBİÇ'TE DEVRİYE GEZİYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türkiye'nin Afrin operasyonunun 'istikrara hizmet etmeyeceğini' söyledi. Türk obüslerinin Afrin'e yönelik atışları için "Doğruysa bölgesel istikrara zarar verir ve Türkiye'nin sınır güvenliğini de korumaz" diyen yetkili, Türkiye'nin askeri hareketliliğine dair bilgisinin sınırlı olduğunu söyledi. CNN'e konuşan ve ismi açıklanmayan Dışişleri yetkilisi, Menbij'de de Amerikan askerlerinin devriye gezdiğini belirterek "Geçtiğimiz hafta içinde Türkiye destekle ÖSO güçlerinin askerlerimize yönelik saldırıları oldu. Bunlara karşılık verildi. Askerlerimiz devriye

KENAN BUTAKIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber