İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Tüfenkçi: Zihinlerdeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Yaşanan şehirleri dizayn ederek, dezavantajlı veya engelli arkadaşlarımız normal şekilde yaşamasını sağlayacak şekilde oluşturmaya çalışıyoruz. Zihinlerdeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2018 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Tüfenkçi: Zihinlerdeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yaşanan şehirleri dizayn ederek dezavantajlı veya engelli arkadaşlarımız normal şekilde yaşamasını sağlayacak şekilde oluşturmaya çalışıyoruz. Zihinlerdeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz." dedi.

Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi Barguzu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Yeşilyurt Kültür Sarayı sunumuna katılarak, proje hakkında Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'tan bilgi aldı.

Yapımı devam eden Beylerderesi DSİ Göleti'nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Tüfenkci, çalışmalar hakkında yetkililerle bir süre görüştü.

Bakan Tüfenkci, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, kent için önemli bir projenin hayata geçtiğini belirtti.

Göletin sulama noktasında fayda sağlayacağını aktaran Tüfenkci, "Çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bunu tam anlamıyla oturması 5-10 sene alacak ama gelecek dönem için Malatya'ya çok önemli bir eser kazandırdığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Tüfenkci, göletin kenttin prestij projelerinden bir tanesi olduğunu dile getirdi.

Göletin 5 milyon metreküp su tutacağını bildiren Tüfenkci, şunları söyledi:

"Özellikle Battalgazi yöresinin susuzluğunun bir anlamda giderilmesi noktasında önemli bir görev görecek. Yine hemen bu barajın üzerinde İnekpınarı Barajı'nı yapıyoruz. Burada sulamamıza önemli bir katkı sunacak. Biz biliyoruz ki Malatya kurak bir memleket. Su kaynaklarımızı iyi kullanmamız ve israf etmememiz lazım. En önemlisi de her bir kaynağı sulamanın hizmetine sunmamız gerekir. Çalışmalar o yönde yapılıyor. Şimdi firma yetkililerinde bize ifade ettikleri gibi en geç mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor."

Bakan Tüfenkci daha sonra Malatya Otizm Derneğini ziyaret ederek buradaki çocuklarla selamlaştı, yapılan çalışmaları dinledi.

AK Parti'nin kuruluşundan itibaren 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesi doğrultusunda her bir insanın sıkıntılarını çözme noktasında sürekli çözümler ürettiklerini kaydeden Tüfenkci, partisiyle birlikte sosyal devletin tanındığını aktardı.

İhtiyaç sahiplerini düşünerek onlara her türlü sosyal imkanı sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Bakan Tüfenkci, engelli bireyler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel talimatının olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Yapılan çalışmaların muhalefet tarafından anlaşılmadığını dile getiren Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Hatırlayın, bize fakir fukaraya buzdolabı dağıtarak, makarna dağıtarak onlara sosyal yardımları vererek farklılaştırdığımızı iddia ediyorlar. Oysa biz bu politikalarla onların yaşama tutunmalarını sağlıyoruz. Onlara maddi destekler sağlayarak dezavantajlı kesimleri hayatın içerisine sokmaya çalışıyoruz. Sporla, sosyalleşmeyle yaşama sokmaya çalışıyoruz. Yaşanan şehirleri dizayn ederek dezavantajlı veya engelli arkadaşlarımız normal şekilde yaşamasını sağlayacak şekilde oluşturmaya çalışıyoruz. Zihinlerdeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Son torba yasayla beraber Meclisten geçirdiğimiz özellikle otizmli çocukların stratejik eylem planını birebir takip edip hayata geçireceğiz."

Bakan Tüfenkci, "Hoşgeldin Bebek Projesi" kapsamında bebek sahibi olan bir aileyi de ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber