Erdoğan aday değil ibre Gönül'e doğru

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı adaylığında en güçlü aday olarak Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün ismi öne çıkmaya başladı.

Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın 23 Nisan nedeniyle Parlamento'da verdiği resepsiyona ?Çankaya' kulisleri damgasını vurdu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün sohbet ortamında kendisinin aday olmayacağına dair verdiği güçlü sinyal davetlilere yayıldı.

İbre bir anda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e döndü. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleri arasında yaptığı ankette de ismi geçen Bakan Gönül'ün, ismi cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen hemen bütün isimlerin katıldığı dün akşamki resepsiyona katılmaması da bu havayı güçlendirdi.

Davette, askerler tarafından da ?kabul edilebilecek bir isim? olduğu konuşulan Gönül'ün, ?uzlaşma adayı? olacağı dile getirildi.

BALIKÇILAR VERDİ

Erdoğan, gazetecilerin ısrarlı sorularına karşı ?Süre iki gün sonra doluyor. O zaman öğrenirsiniz? dedi. İstanbul'da balıkçılarla yaptığı sohbetin hatırlatılması üzerine Erdoğan, ?Balıkçıların düşüncelerini aldım. Çünkü en güzel istikameti onlar veriyor? dedi. Balıkçıların ?Başbakan olarak kalın? dedikleri hatırlanırsa, Erdoğan'ın ?aday olmayacağı' tezi de güçlenmiş oldu.

?İSİM BENDE KESİN'

Erdoğan, ?Arınç'a adayı söylediniz mi?? sorusuna ?Hayır? yanıtını verdi. Ardından da ?İsim bende kesin? dedi. Sonra Gül'e dönerek ?Adayın açıklanması her an olabilir? dedi. Gazetecilerin ?hala şok olacak mıyız? sorusuna ?Evet, aynen? yanıtını verdi. Erdoğan, daha sonra Başbakanlık'ta Abdullah Gül, Nimet Çubukcu ve Ali Coşkun'la görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber