Afrin, Türk yapımı roketlerle vuruldu

Zeytin Dalı harekatında, PKK/PYD ve YPG hedefleri Türk yapımı T-122 ÇNRA 122 mm Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi ile vuruldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2018 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afrin, Türk yapımı roketlerle vuruldu

Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Cerablus'u atış altına alırken kullandığı silahlar arasında ÇNRA'lar da bulunmuştu.

Bu silahların en önemli özelliği yüksek harekete kabiliyeti ve ateş hızına sahip olması. Roketsan'ın üretimi olan T-122 ÇNRA gece ve gündüz her türlü hava ve arazi şartlarında, yüksek öncelikli hedefler üzerine görmeyerek ateşler açarak manevra birliklerine etkin ateş desteği sağlayan bir silah sistemi. T-122, en modern alt sistemlere sahip olup 3 km'den 40 km'ye kadar mesafeler dahilinde derinlikte yoğun ve etkili görmeyerek ateş sağlıyor.

ORG. AKAR ABD VE RUS OPERASYON ÖNCESİ MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı öncesinde ABD'li ve Rus mevkidaşlarıyla görüştüğü öğrenildi.

TSK tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" saat 17.00'den itibaren "Zeytin Dalı Harekatı" başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Orgeneral Akar, harekat öncesinde ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber