İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türkiye'nin 9 amacı: Afrin'den sonra Münbiç

Güvenlik kaynakları, Zeytin Dalı Harekatı'nın temel 9 amacını şöyle özetledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ocak 2018 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin  9 amacı: Afrin'den sonra Münbiç

Güvenlik kaynakları, Zeytin Dalı Harekatı'nın temel 9 amacını şöyle özetledi:

- Afrin'de yerel halk üzerinde antidemokratik bir biçimde ve silah gücüyle baskı kuran PKK-YPG yönetimini bertaraf etmek.

- Afrin'i terör baskısından kurtarmak.

- Afrin halkının kendi kendini demokratik bir şekilde yönetmesini sağlamak amacıyla demokratik kurumların yaşama geçmesinin zeminini oluşturmak.

- Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunan Cerablus, Azez, El Bab'ta oluşturduğu güvenli ortamı ve bu tecrübeleri Afrin bölgesine aktarmak.

- Sosyal ve ekonomik altyapının tesisini yeniden sağlamak.

- Afrin'de terör baskısını ortadan kaldırmanın ardından hedef Münbiç'te hayatın normalleşmesini sağlamak olacak.

- Afrin'deki yerel halk, harekata destek veriyor.

- Mümbiç'ten de Türkiye'ye yakın aşiretlerden benzer talepler bulunuyor. Afrin sonrası bu kapsamda Mümbiç de terör baskısından kurtarılıp, demokratik bir yönetim kurulması için gerekli alt yapı çalışmaları yapılacak.

- Türkiye sadece sınırdaki PKK terörünü bertaraf etmek için değil aynı zamanda terör örgütü baskısı altındaki Afrin ve Münbiç'te hayatı normale döndürmek ve gerekli altyapıyı kurmak için de harekat düzenliyor.

Türk yapımı ÇNRA'lar vurdu

Zeytin Dalı Harekatı'nda, PKK/PYD ve YPG hedefleri Türk yapımı T-122 ÇNRA 122 mm Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi ile vuruldu. Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında da kullanılan ÇNRA'lar yüksek harekete kabiliyeti ve ateş hızına sahip. Roketsan'ın üretimi olan T-122 ÇNRA gece ve gündüz her türlü hava ve arazi şartlarında, yüksek öncelikli hedefler üzerine görmeyerek ateşler açarak manevra birliklerine etkin ateş desteği sağlayan bir silah sistemi.

Diyarbakır'dan F-16'lar havalandı

Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığının duyurulmasının ardından, Diyarbakır merkez Bağlar ilçesindeki 8'inci Ana Jet Üssü'nden F-16 uçakları havalanmaya başladı. Yaklaşık 10 savaş uçağının peş peşe havalandığı gözlendi. Savaş uçağı hareketliliği akşam saatlerine kadar devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber