'Bakkal amca' imajını yeniden oluşturacaklar

Çekmeköy Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, "Alışverişimi Mahallemde Yapıyorum" kampanyasıyla mahalle sakinlerini bakkallara davet ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2018 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bakkal amca' imajını yeniden oluşturacaklar

Çekmeköy Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ÇESADER), esnafın sorunlarına dikkati çekmek amacıyla "Alışverişimi Mahallemde Yapıyorum" kampanyası başlattı.

Dernek, kampanyasını, bölgede bulunan bir bakkaldan başlattı. ÇESADER Başkanı Gökhan Balcı, kampanyaya ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, esnafın kalkınması, geleneklerin yaşatılması için bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Esnafın şu anda zor günler geçirdiğinin altını çizen Balcı, şunları kaydetti:

"Esnaf, AVM ve süper marketlerin altında eziliyor. Biz tekrardan bakkalına anahtarını teslim etmeyi, çocuğunu teslim etmeyi, zaman zaman gelip bakkaldan borç alan insanları bakkallarına, manavına ve yöremizdeki esnafına gelmeye davet ettik. Bu konuda Çekmeköy'de, Türkiye'ye örnek olacak bir proje başlattık. Bu projenin ana konusu halkın yerel esnaftan alışveriş yapmasını sağlamaktı. İlçede biz 240 bin kişiye ulaşarak hepsini davet ettik. Şu anda ilçe sakinleri esnafına sahip çıkmaya başladı. Alışverişlerini yerel esnaftan yapıyorlar. Şunu unutmamak lazım; insanlar büyük marketlerden alışveriş yapar ama, cenazelerine, kötü günlerine bakkal amcaları koşar. Bakkal amca imajını yeniden oluşturuyoruz. İnşallah bu çalışmamız Türkiye'ye bir örnek olur ve halkımız yerel esnafından alışveriş yapmaya devam eder."

Çekmeköy'de ikamet eden ve uzun yıllardır bakkaldan alışveriş yapan 86 yaşındaki Hüseyin İşkorkuturum da, "Ben 1966 yılından beri bakkaldan alışveriş yapıyorum. Kedilerim var. Onları da burada besliyorum. Param olmadığı zaman bakkaldan borç almanın yanı sıra ihtiyaçlarımı veresiyede alabiliyorum. Maaşımı alınca da ilk işim bakkala borcumu ödemek oluyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber