İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

HDP'li iki vekil hakında inceleme başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'li milletvekilleri Nadir Yıldırım ile Ayhan Bilgin'in Afrin operasyonuna ilişkin Twitter'den yaptıkları paylaşımlar nedeniyle inceleme başlatıldığını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2018 15:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
HDP'li iki vekil hakında inceleme başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan HDP'li Milletvekilleri Ayhan Bilgen ile Nadir Yıldırım için harekete geçti. Başsavcılık, Bilgen hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatırken, Yıldırım hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye teşvik" suçlarından inceleme başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında Twitter'da paylaştığı 'Afrin'i işgale kalkmak Kürt halkına topyekun saldırı ve savaş demektir. Buna karşı sessiz kalmak onursuzluğu kabul etmektir. Onurlu halkımız dört parça Kürdistan'da gereken cevabı verecektir. Gün harekete geçme günüdür' sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik' suçlarından inceleme başlatılmıştır" denildi.

Açıklamada, "HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında Twitter'da paylaştığı 'Afrin'den Türkiye'ye bir saldırı olmadığı halde oraya bir operasyon, başarılı olursa ülkeyi iç savaşa sürükler, başarısız olursa darbeye zemin oluşturur' sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Başsavcılık ayrıca, "Başsavcılığımızca sosyal medya üzerinden 'Afrin operasyonunu' protesto bahanesiyle halkı sokağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında da geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber