Avukat ve icra memuru hacize gittikleri evde darp edildi

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde icra müdür yardımcısı Murtaza Keçebaş ile avukat Funda Demir, haciz işlemleri için gittikleri evde darp ve silahla tehdit edildikleri gerekçesiyle ev sahibi ve arkadaşı hakkında şikayetçi oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ocak 2018 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukat ve icra memuru hacize gittikleri evde darp edildi

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde icra müdür yardımcısı Murtaza Keçebaş ile avukat Funda Demir, haciz işlemleri için gittikleri evde darp ve silahla tehdit edildikleri gerekçesiyle ev sahibi ve arkadaşı hakkında şikayetçi oldu.

Gazipaşa Adliyesi İcra Müdür Yardımcısı Murtaza Keçebaş ile avukat Funda Demir, geçen perşembe günü saat 17.30 sıralarında bir borçtan dolayı haciz işlemini gerçekleştirmek üzere Bakılar Mahallesi'ndeki Ali K.'nin evine gitti. İddiaya göre Ali K. ve arkadaşı Erkan Ö., Murtaza Keçebaş ve Funda Demir'le tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali K. ve Erkan Ö., Keçebaş'ı darp ederken, Funda Demir'i ise tabancayla tehdit ederek kayıplara karıştı.

İhbar üzerine gelen Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Ali K. ve Erkan Ö.'yü yakalamak için çalışma başlattı. Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne giden İcra Müdür Yardımcısı Murtaza Kecebaş'a 3 gün iş göremez raporu verildi. Murtaza Keçebaş ve Funda Demir, taraflardan şikayetçi oldu.

REKLAM

ads by AdMatic

'3 GÜN İŞ GÖREMEZ RAPORU VERİLDİ'

Darp edilen Murtaza Keçebaş, haciz işlemi için gittikleri evde Ali K.'nin eşinin kapıyı açtığını ve eşinin 5 dakika sonra geleceğini söylediğini belirtti. Kısa süre sonra gelen Ali K. ve Erkan Ö.'nün kendisini tabancayla tehdit ettiğini, ardından da saldırarak darp ettiklerini aktaran Keçebaş, Hastanede 3 gün iş göremez raporu verildi. Yaşananlar ve mağduriyetin giderilmesi açısından özellikle adaletin bir an önce tecelli etmesi açısından suçluların yakalanmasını talep ediyorum dedi.

'BENİ TEDİRGİN ETMEKTEDİR'

Avukat Funda Demir, yaşadığı olayın psikolojisini olumsuz etkilediğini anlatırken, Ayrıca soruşturma işlemlerinin geç yürütülmesinden dolayı gerçekten psikolojim kötü, gerekli desteği almamaktayım. Bu olayın Gazipaşa ilçesinde ilk kez yaşanması sebebiyle önemine binaen olayların hızlandırılması gerekirken aksine olaydan 24 saat sonra yakalanma kararı çıkartılması tarafımca üzücü bulunmuştur. Şüphelilerin yakalanmamış olması, koruma talep etmeme rağmen beni tedirgin etmektedir. Şüphelilerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyorum diye konuştu.

'KAMUSAL FAALİYETE BİR SALDIRI OLMUŞTUR'

Murtaza Keçebaş ve Funda Demir'in avukatı Naim Oğuz ise üzücü bir olayla karşı karşıya olduğunu söyledi. Kamu görevlilerinin görev başındayken saldırıya uğramasının vahim olduğunu vurgulayan Naim Oğuz, hukuki süreçte ise konuya yeterli hassasiyetin gösterilmediğini savundu. Olayın iki kamu görevlisine karşı işlenmiş olmasına rağmen sürecin yavaş ilerlediğini kaydeden Naim Oğuz, şöyle dedi

Aklımıza soru işaretleri getirdi neden bu işlemler hızlanmadığı yönünde. Bu konu hakkında da Adalet Bakanlığına gerekli başvuru yapılacak ve müfettiş incelemesi de tarafımızca istenecektir. Hukuku yerine getirmeye çalışan kişilere karşı bir saldırı söz konusu olmuştur. Bizce burada kamuya, kamusal faaliyete bir saldırı olmuştur. Ancak bunu engelleyecek veya ortaya çıkartacak olan yine kamu kişilerinin hareketsiz kalması, yavaştan işi yürütmüş olması bizi yeterince üzmüştür. Bir an önce gerek Adalet Bakanlığından gerekse de görevlilerden dosyaya yeterli ilginin gösterilmesini istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber