'Cumhurbaşkanı ilk turda seçilir'

Milletimiz; Türkiye'nin maceraya sürüklenmesine izin vermez ve gelecekte hangi adımları nasıl atacağı belli olmayan beceriksiz ellere devletin direksiyonunu teslim etmez; daha ilk turda bu işi bitirir.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Ocak 2018 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Cumhurbaşkanı ilk turda seçilir'

Türkiye, dışarıda jeopolitik zorlukların yaşandığı, içeride ise FETÖ ile mücadelenin gündemi meşgul ettiği bir dönemde 2019 seçimlerine hazırlanıyor. 16 Nisan 2017 referandumundan bu yana yükselerek devam eden AK Parti-MHP arasındaki milli ittifak, 2019 seçimlerinde de sürecek. Partiler arasında kurulan komisyon geçtiğimiz hafta ilk toplantısını yaparken, 2019 seçimleri konusundaki detaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 2019 seçim ittifakı ve Suriye sınırındaki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Kızılcahamam'da iki günlük bir kampta bulunan MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile başta seçim ittifakı olmak üzere gündeme damgasını vuran önemli konuları konuştuk.

DESTEKÇİLERİN ANLADIĞI DİL

MHP olarak Türk ordusunun bu tarihi operasyonu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda olduğu gibi, Afrin'e yönelik operasyon konusunda da hükümetin attığı adımları destekliyoruz. Şimdiye kadar bu terör bataklığı çoktan kurutulmalıydı. Bölücü terör örgütleri ve destekçileri de ancak bundan anlıyor.

Türkiye'nin kendi sınır güvenliğini koruması başta ABD olmak üzere Batı'yı neden bu kadar ilgilendiriyor?

Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlayacak güce sahip olduğuna şüphe yok. Ayrıca güney sınırlarımıza yönelik tehdidin bertaraf edilmesi konusunda, hükümetin ve güvenlik güçlerimizin arkasında muazzam bir halk desteği var. Sınır güvenliğimizi korurken kimseye sormaz zorunda değiliz. CHP Afrin'de bölücü örgütün değil milletin yanında olmalı. "Artık Zeytin Dalı Harekatı" başlamıştır. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyoruz. Milletimiz TSK'nın yanındadır.

CHP, HDP ÇİZGİSİNE KAYIYOR

CHP'nin Almanya toplantısında Afrin'den bahsedilince salonda yuhalamalar duyuldu. CHP'nin hızla HDP/ PKK çizgisine kayışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

CHP uzunca bir süredir HDP ile paralel çizgide... Bundan yıllarca önce bölücübaşı Öcalan'ın avukatı partiye milletvekili yapıldı; bununla da yetinilmedi, adam genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. Aynı kişi 2014'te Meclise bölücübaşının taleplerini içeren ve bölücülük kokan bir kanun teklifi verdi Meclise... Daha sonraki seçim dönemindeyse CHP'nin kaset operasyonuyla koltuğa monte edilmiş Genel Başkanı, güneydoğuda bol keseden demokratik özerklik vaadinde bulundu. CHP, Gezi Olaylarında da Marksist eylemcilerin ve bu eylemlerde başı çeken HDP'lilerin yanında saf tuttu. CHP'nin üniversitelerdeki gençlik örgütleri hep öğrenci kılıklı PKK militanlarının kanlı eylemlerine açık destek verdi. Onları birleştiren faktör, ideolojik birliktelikti. Atatürk'ün partisi ne yazık ki komünist ideolojiye gönül veren ama bunu gizlemeye çalışan kötü niyetli kimselerin eline geçti. CHP'nin yeni İstanbul il başkanı da bu söylediklerimizi doğrulayan bir tip. Böyle başa böyle tarak... Yeni il başkanının sosyal medyadaki ahlak ve siyasi terbiye dışı paylaşımları, Marksist ideolojinin propaganda metotlarını yansıtıyor. Milli değerlere düşman bir anlayış; iğrenç bir sıvı, bir irin gibi sosyal medyayı kirleten kelimelerden dökülüyor. Diğer taraftan, devleti yönetmeye talip bir partinin; böyle sivilceli ergen tepkisine benzeyen şımarık tutumuyla öne çıkan birini İstanbul'a temsilci yapması, adeta bir siyasi intihar vakası... Böyle bir partinin ülkeyi yönettiğini düşünmek bile istemiyorum. 2019 seçimlerinde millet bunlara mutlaka hak ettikleri sandık aşısını yapar.

İTTİFAKIN TEMELİ 15 TEMMUZ'DA

Türkiye AK Parti-MHP ittifakınıkonuşuyor. Bu ittifaka neden ihtiyaçduyuldu?

Bu ittifakın dinamikleri 15Temmuz hain darbe girişimi sonrasındakendiliğinden oluştu. Darbedensonra, devletin temel kurumları veözellikle de sistemin çok hasar aldığıgörüldü. PKK başta olmak üzerebütün şer örgütleriyle iş birliği yapanFETÖ'nün verdiği zararların telafisi vemilletimizin bekasına yönelen bölücütehdidin tamamen savuşturulmasıiçin çok ciddi atımlar atmak gerekiyordu.Genel Başkanımız Sayın DevletBahçeli; Cumhuriyet tarihinin bu enbüyük tehlikesinin savuşturulmasındansonra, yine Cumhuriyet tarihinindönüm noktası olacak adımlarattı. Sayın Devlet Bahçeli; FETÖ'nünhain girişimi başarısızlıkla sonuçlanmasınarağmen iktidar partisinemevcut hükümet anlayışıylayola devam edilemeyeceğinihatırlatarak,yeni ama kendilerinin deaşina olduğu bir hükümetetme modeli teklifetti. Bu arada 15Temmuz sonrasındamilletçe sergilenentesanütün sevkiyleüç siyasi parti MHP,Ak Parti ve CHP arasındamilli mutabakatzemini oluşmuştu.Gerçi CHP dahasonra Marksist eğilimlerinçekimindenkurtulamayarakmilli mutabakattanayrıldı ama AK Partiile MHP milli uzlaşmayasadık kaldı.

CUMHURBAŞKANI İLK TURDA SEÇİLİR

Cumhurbaşkanlığıseçiminde sizce ikincitur tehlikesi var mı?

Eğer Cumhur ittifakıgerçekleşir de iyi birkampanya ile seçimleregidilirse bu iş birinciturda biter. Biliyorsunuz,Cumhurbaşkanlığı Seçimi2019 Kasım'ında GenelSeçimlerle birlikte yapılacak.O dönemde cumhurittifakının, kamuoyununnabzını tutan güçlükampanyaları ve arkasınaalacağı milli irade rüzgarı;seçimlere damgasınıvuracak. Her ikisi ayrıseçimler olsa da birbirinidoğrudan etkileyecek. Buseçimlerde millet; doğrudanTürkiye'nin birliğine,bütünlüğüne ve bekasınaoy vereceğini bilerek sandığagidecek. 16 Nisan'dabelli bir tercih yüzdesiniifade eden hayır oylarınıCumhurbaşkanlığıseçimlerine irca etmeyekalkanlar, yanıldıklarınıgörecekler. Milletimiz;Türkiye'nin macerayasürüklenmesine izin vermezve gelecekte hangiadımları nasıl atacağıbelli olmayan beceriksizellere devletin direksiyonunuteslim etmez; dahailk turda bu işi bitirir.

İSA TATLICAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber