Siyasette 'Afrin' için tek ses

Zeytin Dalı Harekatı, siyasi partilerin de gündemindeydi. Partiler, operasyona büyük oranda destek verirken, HDP, harekatı "Kürtlere saldırı" olarak niteledi ve tehlikeli bir çağrı yaptı. CHP "Tam destek" mesajı verirken, en sert tepki MHP lideri Bahçeli'den geldi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 22 Ocak 2018 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siyasette 'Afrin' için tek ses

DESTEĞİMİZ TAM, MALZEME YAPILMASIN

CHP: (Parti Sözcüsü Bülent Tezcan) Terörle mücadeleyi iç siyaset malzemesi olarak görmüyoruz. Milli meselede siyaset kurumunun milli çıkarları, ulusal çıkarları korumak ve milli güvenliği sağlamak konusunda bir araya gelme görevi vardır. Harekatın millet olarak arkasında olduğumuzun bilinmesini açıklıyoruz. Harekat devam ederken diyalog da önemlidir. ABD, Rusya, Suriye ve İran ile aktif diyalog içinde bulunup siyasi sürece katkıda bulunmamız sorunun çözümü açısından önem taşımaktadır. Şanlı ordumuz önemli bir harekata girmiştir, bu harekatın arkasında desteğimiz tamdır, bir an önce hedefine ulaşmasını arzu ediyoruz. Mehmetçiğimizin burnu kanamadan harekatın hedefine ulaşıp ülkemize geri dönmesini diliyoruz. Bahçeli'ye bir tavsiyem var, milli meseleyi iç siyaset malzemesi haline getirmesin.

ORADA KUYUMUZ KAZILIYOR

MHP: (Genel Başkan Devlet Bahçeli) Afrin'de Ankara'nın kuyusu kazılmaktadır. Zeytin Dalı Harekatı yıldırım gibi hainlerin tepesine inmiştir. PKK'ya, Afrin'in tabut, Münbiç'in mezar olması yegane desteklediğimiz milli hedeftir. ABD'nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Suriye Demokratik Güçleri çatısı altında kamufle edilen PYD/YPG'nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir. Bunun başka yolu kalmamıştır. Ya Afrin yıkılsın ya da teröristler yakılsın. Ya istiklal ya ölüm, ya zafer ya da son nefere, son nefese kadar şehadet. Afrin'den sonra Menbiç'e de operasyon yapılmalı. Durum çayla şeker gibidir. İkisi bir arada olursa keyifli olur. CHP Genel Başkanı'nın PYD-PKK hoşgörüsü basbaya zillettir, alnına sıçrayan bir kara lekedir. Gazi Mustafa Kemal'in mirasına kurt düşürülmüştür.

HDP'DEN TEHLİKELİ ÇAĞRI

HDP: (Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım) Efrin işgal girişimine karşı barışı ve halkların birlikte yaşam iradesini savunmak amacıyla yerellerimizdeki savaş karşıtlarıyla birlikte pazar ve pazartesi tüm gücümüzle kitlesel basın açıklamaları ve yürüyüşler yapılmalı, hükümetin ve destek veren partilerin savaşçı politikalarına karşı protesto gösterileri düzenlenmelidir. Bu işgal girişimi sürdükçe asla durmayacağız. Efrin'e saldırı tüm Kürtlere saldırıdır. Halklarımızı sokağa sesini yükseltmeye ve demokratik tepkisini vermeye çağırıyoruz.

EN BÜYÜK HATA İKTİDARIN

Saadet Partisi: (Genel Başkan Temel Karamollaoğlu) Şimdi Suriye'nin bütününü bıraktık, Afrin'e sıkıştık, kaldık. Afrin küçücük bir bölge, önemli önemsiz demiyorum ama, siz Afrin'in bu hale gelmesinde en büyük hatayı yaptınız. Siz başınız sıkışırsa Esad'a karşı ayaklanın, başınız sıkışırsa bir sabah namazını kılar, cumayı Şam'da eda ederiz diyordunuz. Ne oldu, Şam'ın adı bile geçmiyor. ABD ve İsrail bize dost görünen düşmanlardır. Bizi karıştırmak istiyorlar, bizi birbirimize kırdırmak istiyorlar. Devlet olmak demek, bu yanlışlıkları erkenden farkına varma, bu hataya düşmeme demektir.

DARISI MENBİÇ'E, SİNCAR'A

BBP: (Genel Başkan Mustafa Destici) Afrin harekatına destek vermek Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olan her kişinin görevidir. BBP olarak düşmana, düşman denilerek, yapılan her hareketin, harekatın, hamlenin sonuna kadar yanındayız. Harekatı başlatan hükümeti de tebrik ediyor ve destekliyorum. İnşallah darısı Menbiç'e, Sincar'a diyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber