46 eski emniyet personeli hakim karşısına çıktı

Şube müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurunun aralarında bulunduğu 39'u tutuklu, 2'si firari 46 eski emniyet personelinin yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2018 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
46 eski emniyet personeli hakim karşısına çıktı

Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "emniyet yapılanması" soruşturması kapsamında 39'u tutuklu, 2'si firari 46 eski emniyet personelinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezinde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, 34 tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları katıldı. 5 tutuklu sanık ise salona Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

İki celse arasında gelen belgelerin okunduğu duruşmada, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünden gelen rapor paylaşıldı.

Raporda, tutuklu ve tutuksuz sanıkların adlarına kayıtlı en az 2, en fazla 8 GSM hattı bulunduğu belirtildi.

Bazı hatlardan örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullandığı ifade edilen raporda, tutuklu sanıklardan Ali Osman Koçdeveci ve Fatih Özdemir adına kayıtlı 3 hattından 2'sinde, Selami Menek ve Mehmet Ali Aydınlı'nın 4 hattından 2'sinde, Erkan Kabakçılı ve Sefa Öktem'in 6 hattından 2'sinde, Hakan Çavdar'ın 7 hattından 2'sinde, İsmail Hakkı Görmez'in 8 hattından 2'sinde programın kullanıldığı kaydedildi.

Mahkeme heyeti, belgelerin okunmasının ardından duruşmaya yarına kadar ara verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber