İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yurt dışındaki öğrenciler için taahhütname süresi uzatıldı

Yurt dışında okuyan öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemleri 26 Ocak'a kadar uzatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2018 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurt dışındaki öğrenciler için taahhütname süresi uzatıldı

Yurt dışında okuyan öğrenciler, e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemlerini 26 Ocak'a kadar yapabilecek.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan (KYK) yapılan açıklamaya göre, burs veya kredi taahhütnamesini zamanında onaylayamayan yurt dışında okuyan öğrenciler için taahhütname onayı ve kefaletname hazırlatma süresi uzatıldı.

Yükseköğrenimini yurt dışında sürdüren ve kendisine burs veya kredi tahsis edilen öğrencilerin yurt içinde PTT'lerden, yurt dışında ise konsolosluk veya büyükelçiliklerden "e-devlet şifresi" temin etmesi gerekiyor.

Ardından "www.turkiye.gov.tr" adresinden "taahhütnameyi" onaylamaları daha sonra da kendilerine kefil olacak kişinin Türkiye'deki noterlerden "kefaletname" hazırlatma işlemlerini yaptırması isteniyor.

Yurt dışında yükseköğrenim gören öğrenciler, e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemlerini 26 Ocak'a kadar yapabilecek.

Öğrencilerin kefaletname senedini 26 Ocak'a kadar yurt içinde noterler aracılığıyla hazırlatarak ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi Kredi Dairesi Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemlerini tamamladıktan sonra T.C. kimlik numarasının son hanesine göre (T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanlara her ayın 6'sında, "2" olanlara 7'sinde, "4" olanlara 8'inde, "6" olanlara 9'unda, "8" olanlara ise 10'unda) Ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere, altı aylık ödeme Mart ayında yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber