İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Eski futbolcu Servet Çetin'e beraat

"Hakaret, tehdit ve şantaj" suçlarından 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan eski futbolcu Servet Çetin'in beraatına hükmedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2018 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski futbolcu Servet Çetin'e beraat

Eski kız arkadaşına karşı "hakaret, tehdit ve şantaj" suçlarını işlediği gerekçesiyle 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan eski futbolcu Servet Çetin beraat etti.

İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 6. duruşmada tarafları, avukatları temsil etti.

Davanın müdahili Serpil Martin'in avukatı Nedim Taşdemir, "Şikayetimiz devam etmektedir. İşin merkezinde sanığın eylemleri vardır. Sanık ürünlerin bedellerini ödememek için iddianamedeki suçları gerçekleştirmiştir." dedi.

Sanık Çetin'in avukatı Mahir Işıkay ise müvekkilinin işin merkezinde olmadığını ve müdahil ile gönül ilişkisi yaşadığını belirterek, "Şantaj unsurları oluşmamıştır. Tehdit bakımından ise binlerce mesaj içerisinde tek bir kelime dahi olmadığı halde müdahilin akrabası olan kişilerin çelişkili beyanı dışında delil bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Tekrar söz alan müdahil avukatı Taşdemir, "Gönül ilişkisi derken, söz konusu ilişki evliliğe doğru ilerlemekteydi. Evlilik vaadiyle yaklaşmıştı sanık müvekkilime. Bundan yararlanılarak müvekkilimin hisleri kötüye kullanılmıştır. İyi bir maddi gelire de sahiptir zaten. 850 bin lira harcayıp güzellik merkezi dahi açmıştır." diye konuştu.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, "hakaret" eyleminin karşılıklı gerçekleşmesi sebebiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme, "şantaj" suçundan suçun menfaat unsuru oluşmadığından, "tehdit" suçundan ise cezalandırmaya yeter kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından Servet Çetin'in beraatına hükmetti.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Serpil Martin'in 26 Ocak 2015'te Çetin hakkında suç duyurusunda bulunduğu, "Çetin'in yurt dışından getirdiği 40 bin avro bedelli 2 kol saati ve toplam 65 farklı markalarda parfüm siparişi karşılığı olan 40 bin avroluk sipariş bedelini ödemediği" iddiasıyla Çetin hakkında, "tehdit" ve "hakaret" suçlarından şikayetçi olduğu belirtiliyordu.

Servet Çetin'in de "Serpil Martin ile bir arkadaş ortamında tanıştığı, sonraki dönemde sürekli kendisini aramaya başladığı, ciddi bir ilişkileri olmadığı, iş yeri açmak için kendisinden 215 bin avro talep ettiği, vermediği için asılsız iddialarda bulunduğu, hakaret ve tehdit iddialarının asılsız olduğu" yönünde beyanda bulunduğu kaydedilen iddianamede, Çetin'in "tehdit, hakaret ve şantaj" suçlarından 1 yıl 9 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber