İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'İslam ümmetinin ümidi olan Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyorlar'

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İslam ümmeti olan Türkiye'nin güçlü olmasını istemediklerini belirterek, bu yüzden terör örgütlerine bu silahları verdiklerini kaydetti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2018 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İslam ümmetinin ümidi olan Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyorlar'

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kastamonu'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesinin açılışını gerçekleştirdi. Kurtulmuş, açılışta yaptığı konuşmada, "Çok güzel bir şehirde, tarihi önemi yüksek olan bir şehirde, manevi kudreti çok sağlam olan bir şehirde bir araya geldik. 67 yılını doldurmuş olan cemiyetin Kastamonu'da da 44'üncü yılı, bu cemiyetin bugüne gelmesinde vesilesi olan herkese teşekkür ediyorum. İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye'nin arkasında hiçbir şey olmayan, tam anlamıyla sivil olan en önemli toplumsal hareketlerden birisidir. Bir avuç insan, tüm Türkiye'nin hatta bütün İslam coğrafyasının yüklerini omuzlarına alarak, Türkiye'nin gelişmesi için Türkiye'nin manevi değerleri ile buluşması için hep bir gayret içerisinde bulundular, bugün bu noktaya gelmesinde büyük katkıları oldu. İlim Yayma Cemiyeti'nin hayır kuruluşlarının anası, fabrika yapan fabrika gibi bütün var olan sivil toplum kuruluşlarının kaynağı olan ve ülkemizin göz bebeği olan bir kuruluştur" dedi.

"2018 YILINDA BÜTÜN DÜNYAYA KASTAMONU'YU TANITMIŞ OLACAĞIZ"

Kastamonu'nun Türkiye'nin İslam-Türk kültürünü en iyi şekilde yaşatan şehirlerin başında geldiğini vurgulayan Bakan Kurtulmuş, "Anadolu'nun irfan medeniyetinin bütün güzelliklerini bugün de yaşıyor. Hem tarihi güzellikleri hem de sahip olduğu maneviyat derinliği açısından çok önemli bir şehrimizdir. Bu büyük canlı kültürün taşıyıcısı olan şehrin, 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi hakkıydı. İnşallah 2018 yılında bütün dünyaya Kastamonu'yu tanıtmış olacağız. Yıl içindeki etkinliklerde Kastamonu'yu ziyaret edeceğiz. İnşallah Kastamonulular olarak sizler de bu konuyu sahiplenirsiniz ve çok güzel bir yılı geride bırakırız. İnşallah 2018 yılında da defteri kapatmayız. Ondan sonra da bu programın vereceği birikim ile şehrimizi, kültürümüzü, eserlerimizi ve medeniyetimizi tanıtma imkanımız olur" diye konuştu.

"TARİHİ KONAKLARI SATIN ALIP RESTORE ETTİRİN"

Son yıllarda birçok tarihi binaların restore edildiğine dikkat çeken Bakan Kurtulmuş, "Maddi durumu iyi olan kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Son yıllarda birçok tarihi bina restore edildi ama 2 bin 30 civarında tescilli binanın olduğu bir şehirdeyiz. Maddi durumu iyi olan kardeşlerimizden istirhamımız bu tarihi binaları alıp restore etsinler kullansınlar ve Kastamonu'nun değerini arttırmaya destek versinler. Bütün bu faaliyetler kendi köklerine sahip çıkan gençliğin yetiştirilmesi ve Türkiye'nin daha iyi olarak yoluna devam etmesi için yapılıyor. 1951 yılında hemen hemen hiç kimsenin olmadığı ortamda yola çıkanlarda bu niyetle yola çıktılar. Niyetlerinin aslı güçlü Türkiye'yi oluşturmaktı. Bizim de amacımız güçlü Türkiye'yi oluşturmaktır" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN MAZLUMLARIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKTIĞI TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ OLMASINI İSTEMİYORLAR"

Birilerinin Türkiye'nin güçlenmesinin önüne geçmek için türlü çalışmaları yaptığına işaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Terörü nasıl başımıza bela ettilerse, Osmanlı coğrafyasından nasıl onlarca devlet çıkardılarsa, bir asır sonra bölmeyi, parçalamayı amaç haline getirerek Suriye'yi, Irak'ı nasıl paramparça ettilerse Yemen'den Libya'ya kadar bu coğrafyayı yönetilemez hale getirdilerse bizim başımıza terörü bela etmelerinin ana nedeni odur. Bu coğrafyanın ana unsuru olan, İslam ümmetinin ümidi olan hatta bütün mazlumların gözünün içine baktığı Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyorlar. Onun için PKK'yı, DAEŞ'i, FETÖ'yü başımıza bela ediyorlar. Hiç şüpheniz olmasın bunların kullanımı bittikten sonra, paçavra gibi bir kenara attıktan sonra başka unsurları da başımıza bela etmeye devam edecekler. Onun için bizim güçlü olmamız, şuurlu olmamız, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"EN ÜSTÜN SİLAHLAR TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ELİNE VERİLDİ"

En üstün silahların terör örgütlerinin eline verildiğini ve bu coğrafyanın istikrara kavuşmasını engellemek istediklerini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"5 yıl önce DEAŞ var mıydı? Nasıl oldu da bu insanlar bu coğrafyaya dünyanın dört bir yanında getirilerek silahlandırıldılar. 10 yıl önce PYD diye bir şey var mıydı? Nasıl oldu da bu adamlar silahlandırıldı. En üstün silahlar bu adamlara verildi. Nasıl oldu da hepsi bu coğrafyada ölüm timleri haline getirildi. Bunlar gidip çarşıdan pazardan bu silahları alamadılar. Bunlar müttefikimiz olduğunu düşündüğümüz ülkeler bu insanlara gözümüzün içine baka baka bu silahları verdiler. Bu oyunları bozacak tek ülke var. En önemli ülke Türkiye'dir. Türkiye'nin daha fazla güçlenmesinin ne anlama geldiğini biliyorlar. Onun için PKK'ya silah veriyorlar, onun için DAEŞ'in arkasını sıvazlıyorlar, onun için FETÖ'nün darbe yapmasını istiyorlar, onun için her türlü imkanı onlara sunuyorlar. Türkiye'nin güçlendikçe hem kendi ülkesinde zengin müreffeh bir toplum oluşturacak, hem savunma sanayisini çok daha ileri noktada kuracak hem de dünyanın bütün mazlumlarına sahip çıkacak. Bunu önlemek için fırsat ve vakit varken Türkiye'nin ayağına çelme takmaya çalışıyorlar. Bu oyunu bozacağız."

"KİMSENİN TÜRKİYE'NİN AYAĞINA ÇELME TAKMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kimsenin Türkiye'nin ayağına çelme takmasına izin vermeyeceklerini aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye başlatılan saldırıyı cevapsız bırakmayacağız. Bugün 4'üncü gününe girdiğimiz Zeytin Dalı Operasyonu ile aynen Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi hemen Afrin bölgesindeki şeytan yuvalanmalarını ortadan kaldıracağız. Orada da barışı sağlayacağız ve yerli halkın gelip kendi şehrinde yaşamasını Allah'ın izni ile sağlayacağız. 'Galip et Allah'ım bu son ordusudur İslam'ın' diyoruz. Hani nasıl bir asır önce dedelerimiz, ninelerimiz atalarımız şu İstiklal Yolu'ndan Kastamonu'yu kullanarak Anadolu'nun yeniden ayağa kalkmasını sağlayacak silah sevkiyatını sağladılarsa, nasıl cesur ninelerimiz dedelerimiz bir Kurtuluş Mücadelesi verdiyse, hiç abartmıyorum dünyanın bütün emperyalistlerine karşı bir büyük Kurtuluş Mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelede milli birliğimiz en büyük kazanımımız ve zenginliğimizdir. Bu mücadele de ağzı dualı insanlarımızın duası en büyük destekçimizdir. İnancımız, bayrağımız, ezanımız, milli varlığımız, manevi değerlerimiz bizi ayakta tutan yapıştıran temel unsurlarımızdır. Allah Mehmetçiğimize güç kuvvet versin."

Bakan Kurtulmuş'un konuşmasının ardından Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın dua etti. Bakan Kurtulmuş, beraberindeki heyetle birlikte İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta ayrıca Bakan Kurtulmuş'a çeşitli hediyeler de takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber