İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Samsun'da eski hakime FETÖ üyeliğinden hapis

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan eski hakime 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2018 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'da eski hakime FETÖ üyeliğinden hapis

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan ve meslekten ihraç edilen idari yargı hakimi Abdullah Perkdaş ile avukatı katıldı.

Telefonunda örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" olduğu tespit edilen ve sisteme 91 kez erişimi bulunduğu belirlenen Perkdaş, son savunmasında ByLock kullanmadığını iddia etti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) gelen ByLock verilerini kabul etmediğini belirten Perkdaş, "2015 yılında Diyarbakır Adliyesi lojmanlarının yöneticisiydim. Bu sebeple orada kalan hakim ve savcılarla birbirimizi arıyorduk. Bu sebeple HTS inceleme tutanağında ByLock kullanan kişilerle görüştüğüm gibi bir sonuç çıktığını düşünüyorum. HTS kayıtlarında görüştüğüm kişilerin ByLock kullanıp kullanmadıklarını bilmiyordum. Üniversite döneminde bir süre cemaat olarak bilinen yapının evlerinde kaldım." dedi.

Cezaevinde uzun süredir tutuklu bulunduğunu aktaran Perkdaş, tahliyesini ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığa "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber