171 sanıklı 'Kaset komplosu' davasına devam edildi

Eski CHP Genel Başkanı Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin olduğu iddia edilen görüntülerin yayımlanmasıyla ilgili 171 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2018 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
171 sanıklı 'Kaset komplosu' davasına devam edildi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin olduğu iddia edilen görüntülerin yayımlanmasıyla ilgili FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 sanığın yargılandığı dava sanık savunmalarıyla sürdürüldü.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunmasını yapan sanık eski polis memuru Ahmet Yılmaz Ekiz, iddianamedeki suçlamaları kabul etmedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığında teknik bakım onarım işi yaptığı büroda memur olduğunu anlatan Ekiz, iddianamede ifadesine yer verilen bir tanığın, dairede gizli izleme faaliyetlerinin yürütüldüğü "Kamuflaj büro" diye bir büroda çalıştığı yönündeki beyanların doğru olmadığını iddia etti.

Ekiz, dairede böyle bir büro bulunmadığını öne sürerek, "Dinleme ve operasyon şubelerinde çalışmadım ve buna dair bir görev de almadım. Elektronik cihazların bakım ve montaj işlemiyle uğraştım." dedi.

Ekiz, Deniz Baykal'ın görüntülerinin çekildiği ileri sürülen Nesrin Baytok'un evine görüntü aktarımında kullanılan cihazları yerleştirdiğine yönelik çalışmalara katıldığı suçlamasını da kabul etmeyerek, bunun Baytok'un evinin bulunduğu bölgede telefonun sinyal vermesi üzerine yapıldığını öne sürdü.

Olayın üzerinden 8 yıl geçtiğini ve o bölgede niye bulunduğunu hatırlamadığını öne süren Ekiz, zaman zaman Çukurambar'da oturan şube müdür yardımcısı Sedat Savar'ın şoförlüğünü yaptığını, ayrıca bu civardaki bir elektronik perakendecisine de gittiğini, telefonunun bu nedenlerle burada sinyal vermiş olabileceğini savundu.

Ekiz, "HTS ve baz analizlerinden suçlanmaktayım. Bir değerlendirmeden ibaret olan bu suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum." diye konuştu.

Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'ın evine de görüntü ve ses aktarım cihazı yerleştirdiğine yönelik çalışmalara katıldığı iddialarının da HTS ile baz analizlerine dayanılarak yapıldığını savunan Ekiz, ancak yine baz analizlerine göre evinin bulunduğu Sincan, iş yerinin bulunduğu yer ve evine dönüş yolu olan Bilken'te, telefonundan sinyal alınmış olduğunu anlattı.

Ekiz, "Recai Yıldırım'ı tanımıyorum. Onun adresine hiçbir şekilde gitmedim. Bir çalışmada da bulunmadım" ifadesini kullandı. Ekiz, telefonunun sinyal verdiği yerlerin müştekinin adresiyle alakasız yerler olduğunu iddia etti.

İddianamede yer verilen örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı iddialarını da kabul etmeyen Ekiz, kimseye himmet ya da başka bir isim altında para vermediğini, FETÖ/PDY yapılanması içinde de bulunmadığını savundu.

Ekiz, tahliyesini ve beraatini istedi.

Sanık Ahmet Ümit Seçgin de İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Takip ve Operasyon Şube Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı olarak görev yaptığını ifade ederek, iddianamede üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi.

Seçgin de beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Duruşma yarına ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber