İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türk tankları 'zırh delici' toplarla vuruyor

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin kentindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik gerçekleştirdiği 'Zeytin Dalı Harekatı', 4'üncü gününde devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle Afrin'e ilerleyen TSK birlikleri, terör örgütü mevzilerini 'zırh delici' toplarla vuruyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ocak 2018 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk tankları 'zırh delici' toplarla vuruyor

'ZIRH DELİCİ TOPLAR' KULLANILIYOR

Hassa sınırının sıfır noktasına konuşlanan Türk tankları, terör örgütü mevzilerini 'zırh delici toplar' ile vuruyor. Çok sayıda tank ise cephane, yakıt ve askeri malzeme ikmali için geri döndü. Sınır karakoluna yakın yerde, sabah saatlerinde, konuşlanan 'M60T' tanklarının yanında, çok sayıda kullanılmış 'zırh delici' top mermisi görüldü. Bölgede, ayrıca kollarında sarı bant olan ÖSO'ya bağlı güçler de bulunuyor. Kilis ile Hatay'dan Afrin'in iç bölgelerine de sevkiyat sürüyor.

Öte yandan Hatay sınırında güvenlik önlemlerini artıran jandarma, gazetecilerin sınırdan birliklerin görüntülerini çekmesini engellemeye başladı.

ÖNCÜPINAR'DAN 'ZIRH DELİCİ' TOP SEVKİYATI

Kilis'in Suriye sınırındaki Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Afrin'e 'zırh delici' top sevkiyatı yapıldı. Güvenlik önlemleri alınarak, Suriye'ye geçirilen topun, Afrin'in iç bölgelerindeki terör örgütü barikatlarının yıkımında kullanılacağı belirtildi.

Öte yandan Kilis Belediyesi'nin 'Şefkat Timi' tarafından sınır hattında görev yapan gazetecilere pasta ve tatlı ikram edildi.

SEVKİYAT SÜRÜYOR

Kilis'ten harekatın sürdüğü Suriye'nin Afrin bölgesine araç ve personel sevkiyatı da devam ediyor. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan son olarak zırhlı ve uzun kollu iş makinesi ile personel taşıyıcı Azez'e gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber