Gül'ün çocukluk arkadaşı: Biz top oynarken o evde ders çalışırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi memleketi Kayseri'de sevinçle karşılandı. Abdullah Gül'ün mezun olduğu tarihi Kayseri Lisesi önünde davul-zurna ekibi konser verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında cumhurbaşkanı adaylarının Abdullah Gül olduğunu açıklaması, Gül'ün memleketi Kayseri'de sevinç yarattı.

Kayseri Lisesi önünde davul zurna ekibi konser verdi. Müzisyenler, bir süre "Gesi Bağları", "Erkilet Güzeli" gibi Kayseri türkülerini seslendirdiler.

ABDULLAH GÜL'ÜN MAHALLE VE SINIF ARKADAŞI

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün mahalle ve sınıf arkadaşlarından Suat Kösehaliloğlu, AA muhabirine, Gül'ün adaylığının açıklanmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Ticaretle uğraşan, Cumhuriyet Mahallesi'nin muhtarı olan ve Kayseri'nin "Suat Çavuşu" olarak bilinen Suat Kösehaliloğlu, şunları söyledi:

"Biz, Abdullah Gül ile ortaokul ve lise yıllarında birlikte okuduk, aynı mahallede oturduk. Abdullah Gül Sahabiye Mahallesi'nde dayılarına ait 2 katlı Satoğlu Apartmanı'nın üst katında otururdu. Biz mahallemizdeki boş arsalarda top oynarken, Abdullah Gül evde ders çalışır, bizi balkondan izlerdi. Bize katılmasını isterdik ama Gül, ders çalışmayı tercih ederdi." Gül'ün, ortaokulda ve lisede çok başarılı olduğunu söyleyen Kösehaliloğlu, "Mahallede herkes Abdullah Gül'ü ve ailesini çok severdi. Abdullah Gül, son derece uslu, sakin ama çok çalışkan bir arkadaşımızdı. Mahallemizin en efendi, en çalışkan çocuğu Abdullah Gül idi" dedi.

Gül'ün ve ailesinin 1960 yılından 1970 yılına kadar 10 yıl süreyle oturdukları Satoğlu Apartmanı önünde elektrik tesisatı onarımı yapan işçiler de haberi radyodan duyduklarını ve Gül'ün aday olmasına çok sevindiklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber