İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

46 eski polisin yargılandığı davada mütaala verildi

Şube müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurunun aralarında bulunduğu 37'si tutuklu, 2'si firari 46 eski emniyet personelinin yargılandığı davada esasa ilişkin mütalaa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2018 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
46 eski polisin yargılandığı davada mütaala verildi

Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "emniyet yapılanması" soruşturması kapsamında 37'si tutuklu, 2'si firari 46 eski emniyet personelinin yargılandığı davada esasa ilişkin mütalaa verildi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezinde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, 34 tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları katılırken 3'ü tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ise salona Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, esasa ilişkin mütalaasında, 2 sanığın tahliyesini talep etti.

FETÖ'nün emniyet müdürleri, mahrem imam, komiser, komiser yardımcıları ve polis kadrolarında yer aldığı iddiasıyla 42 sanıktan 30'unun "silahlı terör örgütü yöneticiliği", 12'sinin ise "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan hüküm verilmesini isteyen Kaya, tutuksuz yargılanan sanıkların da hükümle birlikte tutuklanmasına hükmedilmesini istedi.

Kaya, daha önceden tahliye edilen H.H.G ve T.E'in dosyasının tefrik edilmesi talebinde bulundu.

Duruşmaya, sanık ve avukatların gelen belgeler ile esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarıyla devam edildi.

Duruşma, 25 Ocak tarihine ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber