İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki son gelişmeler ve Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile telefonla görüştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2018 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki son gelişmeler ve Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ikili ilişkilerin de gündeme geldiği görüşmede, Afrin'de icra edilen operasyon dahil, Suriye'deki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın Afrin bölgesini PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütü unsurlarından arındırmayı hedeflediğini vurguladı.

Türkiye'nin ulusal güvenliğini güvence altına almayı amaçlayan bu harekatın, Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü açısından da önemli bir katkı niteliği taşıdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye meselesinde Rusya ile eş güdümlü çalışmaya önem verdiğini belirtti.

İki lider, Soçi'de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin başarısı ve siyasi çözümün önünün açılması için ortak gayretleri sürdürme konusundaki kararlılıklarını teyit etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber