Ekonomi dünyası Gül'ün adaylığını olumlu karşıladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı seçim turlarının takvimi belli oldu

Ekonomi dünyası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamasını olumlu karşıladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abdullah Gül'ün, son derece isabetli bir isim olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Abdullah Bey'in ismi, hem yurt içinde hem de yurt dışında son derece bilinen, sevilen, saygı duyulan bir isim. Cumhurbaşkanlığı makamını en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Sayın Gül'ün geçmişi başarılarla dolu.

Milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Son derece isabetli ve güzel bir isim. Türk özel sektörü olarak çok olumlu karşıladık ve bu ismin piyasalara son derece olumlu etki yapacağına eminim."

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Gül'ün, yurt dışındaki çalışmalarından dolayı dünya kamuoyu önünde önemli prestije sahip bir insan olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Son yıllarda dünyanın önde gelen liderleriyle sürekli çalışmalar yaptı. Dolayısıyla dünya kamuoyunda sıcak ve iyi karşılanacağı kanaatindeyim. Ülke insanı için de her zaman için sıcak yaklaşımı olmuş ve çalışmalarında ülke insanının takdirini görmüş bir insandır. Bence TBMM kararıyla cumhurbaşkanı seçildiği taktirde millet olarak arkasında durmamızın, kendisine destek olmamızın büyük faydası olacağı kanaatindeyim. Böylece ekonomik ve siyasi yıpranma olmadan bu konuyu da arkamıza atmış oluruz."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat da Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı için çok iyi ve doğru bir isim olduğunu ifade ederek, "Ülkemiz için hayırlı olsun. Sayın Gül, Cumhurbaşkanlığını doldurabilecek vasıflarda. Hem halkımız tarafından hem uluslararası kamuoyu açısından çok bilinen biri. Uzlaşmacı tavırları, kariyeri, performansı ve duruşu itibarıyla Cumhurbaşkanlığına yakışır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber