AKP'nin hedefi Gül'ü ilk turda seçtirmek

Haber Giriş : 24 Nisan 2007 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP yönetimi, Abdullah Gül'ün adaylığıyla strateji değişikliğine giderek yeni hedefini, Cumhurbaşkanını 27 Nisan Cuma günü yapılacak ilk turda seçtirmek olarak belirledi.

Abdullah Gül'ün adaylığı açıklanmadan önce CHP'nin karar yeter sayısı olan 367 nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne gitme kararı nedeniyle AKP'de seçimin ancak salt çoğunluk gereken üçüncü turda gerçekleşebileceği beklentisi vardı. Ancak Erdoğan'ın son ana kadar yürüttüğü çalışmalardan sonra Gül'ü açıklamasıyla AKP yönetiminin hedefi de değişti.

AKP'de Gül'ün adaylığının ardından, CHP'nin karar yeter sayısı anlamındaki 367 tavrı sürse de bunun artık yeterli bir karşılık bulamayacağı değerlendirmesi yapıldı. Bu çerçevede CHP içinde de Gül'ün adaylığıyla sert tutumların sona ereceği, DYP ve ANAVATAN gibi partilerle bağımsızlar arasında da Gül seçimine çok ciddi bir karşı çıkış olamayacağı görüşü ifade edildi.

Bu değerlendirmeler ışığında AKP yönetiminde, TBMM Başkanı Bülent Arınç dışında 353 AKP milletvekilinin oy kullanacağı ilk turda Gül'e gelecek oyun 367'yi geçebileceği beklentisi dile getirildi. Parti yönetimi, bugünden itibaren çalışmaları da bu yönde seferber etme kararı aldı. AKP yönetimi, bir terslik olmadığı takdirde 27 Nisan Cuma günü Abdullah Gül'ün Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı olarak seçileceği görüşünde birleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber