Genelkurmay 2. Başkanı Gül'ün adaylığını yorumladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2007 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin olarak, "TSK'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüşünü sayın Genelkurmay Başkanı 12 Nisan'da açıklamıştır" dedi.

İsrail'in Sheraton Otel'de düzenlenen kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katılan Orgeneral Saygun, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirdi. Bir gazetecinin, 'Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki sorusu üzerine Saygun, şunları kaydetti:

"TSK'nın Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüşünü sayın Genelkurmay Başkanı 12 Nisan'da açıklamıştır. Onun dışında benim söyleyecek bir şeyim yok. (Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın) Orada da belirttiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile belirlenmiş olan temel niteliklerini yani laik, demokratik, sosyal devlet idealinde sözde değil özde bağlı olması ve bunu tutum ve davranışlara yansıtılması olarak ifade etti."

Saygun, Cumhurbaşkanı eşinin türbanlı olması ile ilgili sorulara cevap vermekten kaçınırken, "Bu ifadenin içinde sorunuzun cevabı var" diye karşılık verdi. Bunun üzerine bir gazetecinin, "Abdullah Gül bu tarife uyuyor mu?' şeklindeki sorusuna Saygun, "Bilmem. Ben söyleyeceğimi söyledim. Sorduğunuz her sorunun cevabını bilemem. Söyleyecek başka bir şeyim yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber